253
Σαμαράς - Λι Κεκιάνγκ στην κλασική αναμνηστική φωτογραφία | Facebook/Antonis Samaras

Προσοχή, δεν είναι ρετρό! Ο Σαμαράς με τον κινέζο πρωθυπουργό στο Πεκίνο

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2017, 16:10
Σαμαράς - Λι Κεκιάνγκ στην κλασική αναμνηστική φωτογραφία
|Facebook/Antonis Samaras

Προσοχή, δεν είναι ρετρό! Ο Σαμαράς με τον κινέζο πρωθυπουργό στο Πεκίνο

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2017, 16:10

Oχι, δεν πρόκειται για φωτογραφία αρχείου από κάποια επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο την περίοδο της πρωθυπουργίας του, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων. Σε μία κίνηση που δεν συνηθίζεται, ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ υποδέχθηκε χθες στο Πεκίνο τον τέως πρωθυπουργό με τιμές που θα άρμοζαν σε ανεπίσημη επίσκεψη ομολόγου του εν ενεργεία. Προφανώς πρόκειται για προσωπική αναγνώριση από την κινεζική ηγεσία για τη συμβολή Σαμαρά στη συμφωνία με την Cosco και γενικότερα για τις προσπάθειες προσέλκυσης κινεζικών επενδύσεων.

samaraskinezossinantisi
Το παρών στη συνάντηση Σαμαρά – Λι Κεκιάνγκ έδωσε και ο  υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε τα ζητήματα της νέας μεταρρυθμιστικής πολιτικής της Κίνας, η οποία δίνει έμφαση στον τομέα των υπηρεσιών, στον τομέα ICT (Information Communication Technology) καθώς και στην τόνωση της εσωτερικής κατανάλωσης εντός της Κίνας, τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Κίνας -με ιδιαίτερη έμφαση σε παλαιές και νέες επενδύσεις, όπως της Cosco-, ζητήματα της πορείας της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης και τέλος τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

Στη συνέχεια ο κινέζος πρωθυπουργός και η σύζυγός του παρέθεσαν δείπνο στο ζεύγος Αντώνη και Γεωργίας Σαμαρά, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ειδική αίθουσα στην Απαγορευμένη Πόλη.

samarasafamigliakinezos
Η αναμνηστική φωτογραφία στην Απαγορευμένη Πόλη
samarasfamigliakinezos2
Σε χαλαρό κλίμα το δείπνο Λι Κεκιάνγκ – Σαμαρά μετά συζύγων

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...