578
Ο Γιάννης Μπουτάρης και πίσω του οι «οργανωμένοι» των ποντιακών σωματείων που κατά τη δήλωση της κυρίας Σαχινίδου δεν έχουν καμία σχέση με την επίθεση | INTIMEnews

Πρόεδρος Ποντιακών Σωματείων: «Προβοκάτσια» η επίθεση σε Μπουτάρη – «Δεχόμαστε απειλές»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 12:57
Ο Γιάννης Μπουτάρης και πίσω του οι «οργανωμένοι» των ποντιακών σωματείων που κατά τη δήλωση της κυρίας Σαχινίδου δεν έχουν καμία σχέση με την επίθεση
|INTIMEnews

Πρόεδρος Ποντιακών Σωματείων: «Προβοκάτσια» η επίθεση σε Μπουτάρη – «Δεχόμαστε απειλές»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 12:57

Για απειλές που δέχονται οι υπεύθυνοι των ποντιακών σωματείων μετά την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, έκανε λόγο η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χριστίνα Σαχινίδου, χωρίς να θελήσει για γίνει πιο συγκεκριμένη.

Σε τηλεφωνική παρέμβασή της στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Οι Αταίριαστοι», η κυρία Σαχινίδου χαρακτήρισε ως προβοκάτσια την επίθεση, καθώς όπως για μία ακόμη φορά επανέλαβε, οι δράστες δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο.

Μίλώντας για τραμπουκισμούς από «Γκοτζαμάνηδες» υπογράμμισε πως «δεν μπορεί την ημέρα που υποστέλλεται η σημαία, που οι Πόντιοι και όλος ο ελληνισμός γονατίζουμε στη σημαία και τους νεκρούς μας, να γονατίζουν έναν άνθρωπο από το ξύλο». «εν φοβηθήκαμε τους Τούρκους εμείς οι Πόντιοι, θα φοβηθούμε αυτούς;» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της.

«Καταδικάσαμε με κοινό δελτίο Τύπου αυτές τια απαράδεκτες συμπεριφορές… Και ο ειδικός γραμματέας και ο ταμίας της Ομοσπονδίας μας δέχθηκαν κλωτσιές, χτυπήθηκαν, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν αυτή την ομάδα που ήταν στημένη… Ηταν προβοκατόρικη συμπεριφορά, κουκουλοφόροι που βγάζουν από την τσέπη την κουκούλα», ανέφερε η κυρία Σαχινίδου, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχαν αστυνομικά μέτρα στο Λευκό Πύργο, παρότι τα ποντιακά σωματεία είχαν ζητήσει εγγράφως να ληφθούν μέτρα.

Για ακραία στοιχεία μίλησε και ο Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Ελλάδας. Χαρακτηρίζοντας «ελλιπέστατη» την παρουσία της Αστυνομίας, σημείωσε ότι δύο άτομα από τη διοργάνωση της εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων που είχαν αναλάβει την περιφρούρησή της, τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον δήμαρχο.

«Εκεί βρίσκονταν διάφοροι επίσημοι, είχε ενημερωθεί η αστυνομία, ωστόσο η παρουσία της ήταν ελλειπεστατη. Εμείς προσπαθήσαμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα, να ηρεμήσουμε τον κόσμο και να διαφυλάξουμε την εκδήλωση», δήλωσε ο κ. Σαμουρκασίδης.

Καταδίκασαν την επίθεση οι ποντιακές ομοσπονδίες

Για «ακραία στοιχεία» που «ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο», έκαναν λόγο σε κοινή τους ανακοίνωση οι ποντιακές ομοσπονδίες, καταδικάζοντας την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

«Αναφέρουμε ότι μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τον δήμαρχο», σημείωνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Χρήστος Τοπαλίδης, η  και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλλινοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ, Στέργιος Καλπαζίδης.

«Πιστεύετε ότι οι τέσσερις ένστολοι θα έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε και δεν θα τους έδερνε ο όχλος;»  διερωτήθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση της αστυνομίας τη στιγμή της επίθεσης.

«Όταν βλέπουμε να κάνουν συλλήψεις ολόκληρες διμοιρίες των ΜΑΤ και να δέχονται επιθέσεις; Τι θέλετε, όταν υπάρχει όχλος 100 ατόμων να προσπαθούν να συλλάβουν ένα άτομο για να γίνουν και αυτοί θύματα;» διερωτήθηκε ο κ. Τσαϊρίδης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, για να συμπληρώσει: «Μιλάμε για έναν όχλο δεκάδων ατόμων, μπορεί και 100. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτός ο όγκος δεν μπορεί να κρατηθεί με 4 ένστολους αστυνομικούς».

Αυτό, τόνισε, «είναι αποτέλεσμα της γενικότερης απαξίωσης… Σέβεται κανείς τον έλληνα αστυνομικό;» ήταν μία ακόμη παρατήρησή του, ενω ερωτηθείς γιατί η Αστυνομία έχει μετατραπεί σε θεατή , αρκέστηκε να πει ότι «η αστυνομία είναι θεατής γιατί χρησιμοποιείται ως κυματοθραύστης για τις μνημονιακές πολιτικές».

«Ο Μπουτάρης φταίει»

Διαφορετική πάντως ήταν η άποψη του πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη για το ποιος ευθύνεται για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου.

«Ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο Μπουτάρης, ο οποίος με την παρουσία του προκάλεσε», βγήκε να πει στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. «Γι αυτή τη δήλωση για τον Κεμάλ δεν άκουσα ποτέ κανέναν πολιτικό να καταδικάσει αυτό που είπε», παρατήρησε και αφού δήλωσε πως είναι κατά της σωματικής βίας και της χειροδικίας, ολοκλήρωσε τη σκέψη του λέγοντας ότι «θέλω τον πολιτικό μου αντίπαλο όρθιο».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...