236
Το μνημείο για τον Φύσσα που έχει στηθεί στο σημείο της δολοφονίας | Alexandros Michailidis / SOOC

Πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στην Αθήνα, εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2017, 15:09
Το μνημείο για τον Φύσσα που έχει στηθεί στο σημείο της δολοφονίας
|Alexandros Michailidis / SOOC

Πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στην Αθήνα, εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2017, 15:09

Κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα προγραμματίζονται από σήμερα Σάββατο ως και τη Δευτέρα με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στην Αθήνα πραγματοποιείται το απόγευμα του Σαββάτου συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 18:00 και, έπειτα, διαδήλωση μέχρι τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

Η πορεία θα περάσει και μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας σε διαμαρτυρία για τα πρόσφατα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια όπου νεοναζί διαδηλωτής εμβόλισε με το αυτοκίνητό του πλήθος αντιφασιστών διαδηλωτών σκοτώνοντας μία γυναίκα.

Επιπλέον, το Σάββατο θα γίνει εκδήλωση μνήμης στα Ιωάννινα (18:00 στην Περιφέρεια).

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε από αντιφασιστικές και αριστερές οργανώσεις πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία, που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, κινήθηκε προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πόλη, ωστόσο η αστυνομία είχε εμποδίσει τη πρόσβαση σε αυτά.

Πορείες και εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά, το Ηράκλειο, την Πάτρα και άλλες πόλεις.

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την δολοφονική επίθεση, θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 συγκέντρωση στο χώρο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Στη συνέχεια θα γίνει πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με κατεύθυνση το Καστράκι όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με ελεύθερη είσοδο.

Την ίδια μέρα προγραμματίζονται συγκεντρώσεις στη Λέσβο (18:30, πλατεία Σαπφώς), τη Θήβα, την Καλαμάτα (19:00 στην πλατεία 23ης Μαρτίου) και στον Βόλο (19::00, στην πλατεία Ελευθερίας).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...