338
Μία από τις πρώτες εικόνες στο σημείο του δυστυχήματος | REUTERS/Michael Dalder

Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2016, 11:00
Μία από τις πρώτες εικόνες στο σημείο του δυστυχήματος
|REUTERS/Michael Dalder

Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2016, 11:00

Εννέα νεκροί, δύο αγνοούμενοι και πάνω από 150 τραυματισμοί, οι περισσότεροι ελαφριοί, είναι το αποτέλεσμα της μετωπικής σύγκρουσης δύο επιβατικών τρένων το πρωί της Τρίτης στη Βαυαρία.

Αναθεωρώντας τις αρχικές αναφορές με το πέρασμα της ημέρας, η Αστυνομία μιλά για εννέα νεκρούς, ενώ αναφέρονται και δύο αγνοούμενοι. Από τους τραυματίες 55 είναι σε κρίσιμη ή σοβαρή κατάσταση και οι υπόλοιποι είναι ελαφριά, προσθέτουν οι Αρχές. Ολοι οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Η Βαυαρική Ραδιοφωνία διευκρίνισε ότι νεκροί είναι οι δύο οδηγοί και δύο φύλακες.

Δεν είναι σαφές πόσοι επέβαιναν συνολικά στα τρένα, ωστόσο, λόγω των ημερών του καρναβαλιού, υπήρχαν λιγότεροι επιβάτες από ό,τι συνήθως. Γερμανικά μέσα συμπληρώνουν ότι, λόγω της σχολικής αργίας, στα τρένα δεν πρέπει να υπήρχαν πολλά παιδιά.

2016-02-09T090135Z_402609072_LR2EC290P2DRL_RTRMADP_3_GERMANY-TRAIN-CRASH
REUTERS/Michael Dalder

Η σύγκρουση έγινε λίγο μετά τις 07:00 (08:00 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή της λουτρόπολης του Μπαντ Αϊμπλινγκ, 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μονάχου.

Η διαχειρίστρια εταιρεία αναφέρει ότι συγκρούστηκαν με υψηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια, εκτροχιάστηκαν και από τους δύο συρμούς βαγόνια που με τη σειρά τους προσέκρουσαν το ένα με το άλλο. Η γραμμή στο σημείο του δυστυχήματος είναι μονή και βρίσκεται σε δυσπρόσιτη περιοχή μέσα σε δάσος.

Τα αίτια -ανθρώπινο ή μηχανικό λάθος- παραμένουν ακόμα άγνωστα. Ωστόσο έχουν βρεθεί τα μαύρα κουτιά.

Και τα δύο τρένα -σχετικά πρόσφατα κατασκευασμένα σύγχρονα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες- ανήκαν στην ιδιωτική εταιρεία Bayerische Oberlandbahn, η οποία διαχειρίζεται επαρχιακές γραμμές στη Γερμανία.  Το δίκτυο ανήκει ωστόσο στην Deutsche Bahn, γράφει σχετικά το BBC.

«Είναι το μεγαλύτερο δυστύχημα που είχαμε στην περιοχή εδώ και χρόνια», εξήγησε στο Associated Press ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της περιοχής, Στέφαν Ζόνταγκ.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία με πάνω από 200 ανθρώπους, ενώ έχει κλείσει και η σιδηροδρομική γραμμή ανάμεσα στο Χολτσκίρχεν και το Ρόζενχάιμ, σε ένα μήκος που φτάνει τα 40 χιλιόμετρα. Εχουν μεταβεί ακόμη συνεργεία από την γειτονική Αυστρία.

2016-02-09T090906Z_238404050_LR2EC290PEVRS_RTRMADP_3_GERMANY-TRAIN-CRASH
REUTERS/Michael Dalder

Τα συλλυπητήρια του στον γερμανικό λαό για τη σιδηροδρομική τραγωδία εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...