413
H Σερένα Ουίλιαμς ποζάρει για την Ανι Λίμποβιτς | Twitter/ #PirelliCalendar

Το εντελώς διαφορετικό γυμνό της Pirelli

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2015, 17:47
H Σερένα Ουίλιαμς ποζάρει για την Ανι Λίμποβιτς
|Twitter/ #PirelliCalendar

Το εντελώς διαφορετικό γυμνό της Pirelli

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2015, 17:47

Πέρασε περισσότερος από μισός αιώνας. Συγκεκριμένα 51 χρόνια από το πρώτο γυμνό ημερολόγιο της Pirelli και, πλέον, έφτασε η ώρα η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των ελαστικών να αλλάξει ύφος και μορφή στο προϊόν που έχει μετατραπεί από ένα απλό ημερολόγιο τοίχου σε έργο τέχνης.

Κατά το παρελθόν, από το ημερολόγιο της Pirelli έχουν περάσει μερικά –αν όχι όλα- από τα top models της κάθε εποχής. Και η εικόνα που φτάνει κατά καιρούς στα μάτια μας είναι προϊόν των καλύτερων φωτογράφων του πλανήτη. Καλλίγραμμα πόδια, καμπύλες που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και πόζες που σε αφήνουν να αναρωτιέσαι αν αυτό που βλέπεις είναι συναισθηματικό πορνό ή πανέξυπνα ντυμένο γυμνό.

Σήμερα, όμως, για πρώτη φορά μετά το 1964, η Pirelli αποφασίζει να διώξει από το ημερολόγιό της τα top models και στη θέση τους βάζει γυναίκες με σιλουέτα που δεν θα συναντήσει κανείς εύκολα στις πασαρέλες. Γυναίκες που σε ορισμένες περιπτώσεις ο όγκος τους ξεπερνά τις πλάτες ενός μέσου άντρα (όπως η Σερένα Ουίλιαμς) ή που η ηλικία τους είναι πάνω από τα διπλά χρόνια από ένα μοντέλο που είναι στο πικ της καριέρας του (όπως η Πάτι Σμιθ). Κι όσοι περιμένατε πως το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το ίδιο αισθησιακό ή αισθητικά άρτιο, κάνατε λάθος.

Η ιταλική εταιρεία παρουσίασε στο Λονδίνο το ημερολόγιό της για το 2016 και, ήδη, τα σχόλια στα social media δίνουν και παίρνουν.

Και το όνομα του «δράστη» όσον αφορά τις φωτογραφίες; Ανι Λίμποβιτς, η οποία είχε συνεργαστεί με την ιταλική εταιρεία και το 2000. «Η Pirelli ήρθε σε μένα και μου είπε πως θέλει να αλλάξει το στιλ στο φετινό ημερολόγιο. Εκανα την πρόταση, μια πρόταση για γυναίκες που είναι σε τοπ επίπεδο στις τέχνες, στα γράμματα, στον αθλητισμό, στον χώρο του πολιτισμού γενικότερα», λέει η ίδια η φωτογράφος και εξηγεί πως η ιδέα της προήλθε από… τα δικά της γούστα: «Θα ήθελα να δω πώς είναι οι γυναίκες που θαυμάζω εγώ, να δω πώς είναι χωρίς ρούχα».

Το κόνσεπτ έχει να κάνει με τις «γυναίκες των επιτευγμάτων» και, ήδη, στην επίσημη παρουσίαση έγινε αρκετός λόγος για την ανάγκη ισότητας μεταξύ των γυναικών και των αντρών, ειδικά όσον αφορά τις οικονομικές απολαβές στους επαγγελματικούς χώρους. Στις σελίδες του θα βρείτε από τη Γιόκο Ονο μέχρι την Εϊμι Σούμερ (κωμικός) και τη Γιάο Τσεν, την πρώτη πρέσβειρα της Κίνας στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Υπάρχει και η Νατάλια Βοντκάνοβα, για όσους αρέσκονται στο… παλιό στιλ της Pirelli.

Απολαύστε το:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...