471
Αφού καρδιοχτύπησαν τους οπαδούς τους, είναι ξανά εδώ... | youtube

Οι νέοι Radiohead είναι εδώ – Ακούστε τους!

Αφού καρδιοχτύπησαν τους οπαδούς τους, είναι ξανά εδώ...
|youtube

Οι νέοι Radiohead είναι εδώ – Ακούστε τους!

Και εκεί που λέγαμε ότι εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης –αφού δεν είχαν καμία παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτώσης, ξαφνικά, επανήλθαν στην επικαιρότητα.

Το νέο κομμάτι των Radiohead έχει τίτλο «Burn the Witch» και το βίντεο είναι σκηνοθετημένο από τον συνεργάτη τους, Κρις Χόπγουελ.

Πρόκειται για μια αναφορά στo cult φιλμ «Wickerman», της δεκαετίας του ’70, με πρωταγωνιστή τον Κρίστοφερ Λι.  Είναι γυρισμένο με την τεχνική του stop-motion.

Εναλλακτικές συστάσεις

Οι Radiohead είναι ένα βρετανικό συγκρότημα, από την Οξφόρδη της Αγγλίας. Η μουσική τους γενικά χαρακτηρίζεται ως alternative rock, αλλά ο ήχος τους είναι επηρεασμένος από πολλά άλλα μουσικά είδη.

Ακούστε το νέο τους τραγούδι…

Αποτελούνται από πέντε μέλη, τους Τομ Γιορκ (φωνητικά, κιθάρα, πιάνο), Τζόνι Γκρίνγουντ (κιθάρα, πλήκτρα, διάφορα), Εντ Ο Μπράιεν (κιθάρα, δεύτερα φωνητικά, κρουστά), Κόλιν Γκρίνγουντ (μπάσο και πλήκτρα), Φιλ Σελγουεϊ (ντράμς και κρουστά).

Οι Radiohead δημιουργήθηκαν το 1986, με ακριβώς την ίδια σύνθεση που έχουν μέχρι σήμερα. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν συμμαθητές στο δημόσιο σχολείο αρρένων Abingdon School, στα προάστια της πόλης της Οξφόρδης.

Γιατί «εξαφανίστηκαν» από το Διαδίκτυο;

Μέχρι το νέο τους ποστάρισμα με το νέο τραγούδι, μυστήριο κάλυπτε την ξαφνική απόσυρση όλων των φωτογραφιών, βίντεο και στοιχείων από τους λογαριασμούς τού συγκροτήματος – σε Twitter και Facebook.

Μία «βόλτα» στις σελίδες τους αρκούσε για να διαπιστώσει κάποιος ότι τα προφίλ τους ήταν κενά, δίχως καμία πληροφορία σχετικά με το γκρουπ, εκτός από τα ονόματα των μελών που το απαρτίζουν και τις ημερομηνίες για τις προγραμματισμένες συναυλίες τους.

Λευκή, όμως, ήταν και η σελίδα στο Twitter του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Τομ Γιορκ, ο οποίος είχε σβήσει όλο το ιστορικό του με την αναφορά «@thomyorke hasn’t tweeted yet», να δεσπόζει στο προφίλ του.

Από εκείνη την ώρα, άρχισαν τα διάφορα σενάρια να υποστηρίζουν τα απίστευτα: από το ότι το γκρουπ διαλύθηκε, μέχρι το ότι αλλάζουν μουσικό ύφος. Σωστά. Ισως κάποιοι να περίμεναν να το γυρίσουν στο ρεμπέτικο. Βέβαια, υπήρχαν πολλοί που υποστήριζαν ότι με αυτόν τον τρόπο -την απουσία από τα σόσιαλ μίντια- το συγκρότημα επέλεξε έναν ακόμα ευφάνταστο τρόπο προκειμένου να προωθήσει το καινούριο του άλμπουμ.

Την ίδια ώρα, κάποιοι από τους θαυμαστές τού γκρουπ βρήκαν ένα φυλλάδιο στα γραμματοκιβώτιά τους με τις φράσεις: «Τραγούδησε το τραγούδι που πάει “Burn the witch”. Ξέρουμε πού μένεις». Μαγική λεπτομέρεια: τα φυλλάδια τα έλαβαν στις 30 Απριλίου, την ημέρα που στη γερμανική παράδοση γιορτάζεται σαν η «Νύχτα των Μαγισσών». Την ίδια στιγμή, η πρώτη Κυριακή του Μαΐου είναι η International Dawn Chorus Day – σε αυτή γίνεται αναφορά στο όνομα της εταιρείας που η μπάντα ίδρυσε για να κυκλοφορήσει τη νέα της δουλειά. Αρκετοί τότε μάντεψαν σωστά πως πρόκειται για ένα κρυφό μήνυμα από ακυκλοφόρητο τραγούδι των Radiohead.

Τώρα πια, ξέρουμε όλοι τι εννοούσαν.

Το βέβαιο, επίσης, είναι ότι έχουν περάσει ήδη πέντε χρόνια έπειτα από το τελευταίο άλμπουμ τους υπό τον τίτλο «The King of Limbs». Η νέα τους δισκογραφική δουλειά πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Μέχρι τότε, κάψε τη μάγισσα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...