324
|

Ο Γάντζος του Νίκου Τσάμη

Ο Γάντζος του Νίκου Τσάμη

Ο  «Γάντζος» του Νίκου Τσάμη, πρέπει να πω πως παραδόθηκε στα χέρια μου από πολύ αγαπημένο πρόσωπο, βιβλιοφάγο, ένα βράδυ που με είχε καλέσει σπίτι της για φαϊ, μιας και είχαμε καιρό να τα πούμε. Το είχε τοποθετήσει δίπλα στο πιάτο μου και πάνω είχε ένα σημείωμα που έγραφε τη λέξη “must”. Δε ρώτησα τι και πως μιας και ήξερα πως απάντηση δε θα λάβω ή και να μου έλεγε κάτι , θα ήταν τύπου «για να στο δίνω, κάτι ξέρω».

Το έπιασα, λίγες μέρες μετά καθότι ακόμα διάβαζα κάποιο άλλο. Η αρχή ήταν κάπως ιδιόμορφη καθώς ο Τσάμης περιέγραφε γκομενικές σχέσεις που μου ήταν να πω την αλήθεια λίγο αδιάφορες, αλλά συνέχιζα, θεωρώντας πως δεν είναι δυνατόν να είναι “must” ένα τέτοιο βιβλίο. Και τότε έσκασε η βόμβα. Ο «Γάντζος», άρχισε να τρέχει – πετάει  με ρυθμούς που κανένας παπαγάλος δε θα μπορούσε να αναπτύξει. Αδυνατούσα να το αφήσω από τα χέρια μου! Ακόμα και στη δουλειά το είχα πάρει, ρίχνοντας στα κενά που είχα, κλεφτές ματιές. Μία πρόταση εδώ, μία λέξη εκεί. Είναι κατά τέτοιο τρόπο γραμμένο που θέλεις όσο τίποτε άλλο να μάθεις το κάτι παραπάνω. Πρόκειται για ένα ανελέητο κυνηγητό της γάτας και του ποντικιού στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. CIA, FBI, Λευκός Οίκος,  ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, hackers, κρησφύγετα, μηχανές μεγάλου κυβισμού, αυτοκίνητα θωρακισμένα με σκούρα τζάμια, κινήσεις παραπλανητικού χαρακτήρα,  όλα συνυπάρχουν στο βιβλίο αυτό. Το casting απλά καταπληκτικό! Οι ήρωες του, ταγμένοι στο ρόλο που τους έχει ανατεθεί. Δικός μου αγαπημένος , ο πράκτορας  Stinger, ο οποίος διαδραματίζει ρόλο κλειδί στην έκβαση της όλης υπόθεσης.

Ο «Γάντζος» εύκολα γίνεται σενάριο για ταινία του Hollywood και μάλιστα blockbuster! Πρόκειται για κάτι ανάμεσα σε “Terminator”, “Golden Child” και “Sneakers”. Μέχρι τότε όμως απολαύστε το σαν βιβλίο παραλίας και το νου σας, γιατί ποτέ δε ξέρετε, μπορεί να είναι η δική σας ξαπλώστρα στην οποία θα αράξει  ο…Γάντζος. Τα προβλήματα ξεκινούν μόλις αρχίσει και σας ψιθυρίζει λογάκια..

gantzos.gr
 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News