379
O Θάνος στο μικρό «βασίλειό» του. Επί σκηνής... | youtube

Διάφανα Κρίνα χωρίς τον Θάνο Ανεστόπουλο

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 3 Σεπτεμβρίου 2016, 13:33
O Θάνος στο μικρό «βασίλειό» του. Επί σκηνής...
|youtube

Διάφανα Κρίνα χωρίς τον Θάνο Ανεστόπουλο

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 3 Σεπτεμβρίου 2016, 13:33

Η είδηση σκληρή, έκανε μετωπική σύγκρουση στα timeline και στα μάτια μας: «Ο τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και συνιδρυτής των Διάφανων Κρίνων έφυγε από τη ζωή, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο».

Ξέραμε ότι ο Θάνος ήταν άρρωστος, ο ίδιος μας το είχε πει, πέρυσι τον Μάιο, του 2015: «Πάσχω από μεταστατικό καρκίνο των οστών». Οταν τον είχα συναντήσει στην Τεχνόπολη και τον είχα ρωτήσει τι κάνει, πώς τα πάει, μου είχε απαντήσει, με πικρό γέλιο στο στόμα και κοιτώντας με στα μάτια: «Ε, τι να κάνω, ετοιμάζομαι να μεταναστεύσω, έχω το εισιτήριο μέσα στα κόκαλά μου!».

Θάνατος κόντρα ζωής, ο Θάνος ερμήνευσε τραγούδια για αγάπη, για τον έρωτα που μπορεί να σε «σκοτώσει», για τη ζωή, με όλα τα πάνω και τον βυθό της. Και με αισιοδοξία, παρά τη σκοτεινιά που μπορεί να έβγαζαν, κάποιες φορές, κάποιες ρίμες του. «Ζήστε την κάθε σας μέρα με αλήθεια, έρωτα, αγώνα και δημιουργία. Ζήστε την κάθε ημέρα σας σαν να ήταν η τελευταία σας. Γιατί συχνά στην καθημερινότητά μας μεγεθύνουμε μικρά προβλήματα παραμερίζοντας και ξεχνώντας τι σπουδαίο και μεγάλο δώρο είναι η ζωή που μας δόθηκε», έγραφε ο Θάνος – και δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε.

Σαράντα εννέα χρόνια διάβηκαν από τότε που γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και εικοσιπέντε από τότε που υπήρξε για πρώτη φορά μέλος των Διάφανων Κρίνων. Ο Θάνος αγαπούσε την ποίηση, παρά το γεγονός ότι η αρρώστια που κουβαλούσε μέσα του έχει παράταιρες ομοιοκαταληξίες, δίχως τέχνη. Μελοποίησε ποιήματα σπουδαίων ξένων και ελλήνων ποιητών, τα οποία χώρεσε σε τραγούδια των Κρίνων.

Ο Ανεστόπουλος, χωρίς καμία υπερβολή, ήταν ένας μουσικός ποιητής. Ανέβαινε στη σκηνή και τα μάτια σου ήταν καρφωμένα επάνω του, στην ερμηνεία, στην εκφραστικότητά του, τα αφτιά σου γέμιζαν από τη χροιά της φωνής του.

Μάιος ήταν όταν μας είπε ότι έχει καρκίνο, άνοιξη ήταν, τρία χρόνια πριν από τότε, όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος επίσημος προσωπικός του δίσκος, το «Ως το Τέλος». Το τελευταίο του βιβλίο ήταν η ποιητική συλλογή «Αρχίζω με το σ’ αγαπώ».

Ο Ανεστόπουλος άρχισε και έφτασε ως το τέλος με την αγάπη που σου δίνει ζωή και σου χαρίζει αναμνήσεις. Ο Θάνος μάς χάρισε απλόχερα και αγάπη και αναμνήσεις. Αλλά τώρα, πια, έφυγε, μένοντας για πάντα 49 ετών, εκείνος που, συνήθως, πέθαινε από αγάπη. Και σε λίγο ξεκινά ένας μπλε χειμώνας…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...