408
Το «ΒΓΑΙΝΕΙΣ» είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για τη σύγχρονη Αθήνα που κινείται με ένταση και δημιουργεί έναν δικό της πολιτιστικό ρυθμό γεμάτο εξωστρέφεια |

Η Αθήνα είναι η δική σου σκηνή. Βγαίνεις

Avatar Advertorial 24 Νοεμβρίου 2017, 10:00
Το «ΒΓΑΙΝΕΙΣ» είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για τη σύγχρονη Αθήνα που κινείται με ένταση και δημιουργεί έναν δικό της πολιτιστικό ρυθμό γεμάτο εξωστρέφεια
|

Η Αθήνα είναι η δική σου σκηνή. Βγαίνεις

Avatar Advertorial 24 Νοεμβρίου 2017, 10:00

Performances, art projects, εκθέσεις, συναυλίες, θέατρο, χορός , θερινό σινεμά, workshops, διαλέξεις, απρόσμενες αρχιτεκτονικές συνυπάρξεις, βιβλία παντού! H σύγχρονη Αθήνα  κινείται με ένταση…δημιουργεί έναν δικό της πολιτιστικό ρυθμό… βγαίνει προς τα έξω.

Η documenta14, η διεθνής καμπάνια προβολής του This is Athens, η ανακήρυξη της πόλης μας σε Πρωτεύουσα του Βιβλίου για το 2018 από την UNESCO, βάζει την Αθήνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού και πολιτικό-κοινωνικού διαλόγου. Και όσο οι επισκέπτες συνεχίζουν να ανακαλύπτουν την πόλη μας (φέτος, αναμένεται να υποδεχτούμε 5.000.000 ταξιδιώτες), οι διακρίσεις συνεχίζουν να έρχονται. Μόλις πριν από λίγες μέρες η Αθήνα βραβεύτηκε ως ο Καλύτερος Ανερχόμενος Πολιτιστικός Προορισμός για το 2017 από τον διεθνή οργανισμό Leading Culture Destinations.  Μεγάλη διάκριση για τον δήμο Αθηναίων από έναν θεσμό, γνωστό και ως τα «Όσκαρ των μουσείων».

Τι είναι αυτό που τοποθετεί την Αθήνα στο βάθρο ως πολιτιστικό προορισμό; Είναι «οι καλλιτέχνες της, η πολιτιστική της υποδομή, ο διάλογος με τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα αλλά και η εντυπωσιακή της δυναμική στον τουρισμό», όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στην τελετή απονομής στο Λονδίνο. Γιατί οι άνθρωποι κάνουν την πόλη και, σ’ αυτό το success story, οι Αθηναίοι δεν είμαστε θεατές, είμαστε πρωταγωνιστές.

Είναι το μήνυμα της νέας καμπάνιας του δήμου Αθηναίων, μια ανοιχτή πρόσκληση σε κατοίκους και επισκέπτες, να ζυμωθούν μαζί με την πόλη, σε μία νέα πολιτιστική πραγματικότητα. Να την ανακαλύψουν, να την επινοήσουν, να την απολαύσουν, να τη νιώσουν δική τους! Γι’ αυτό και το σποτάκι που δημιουργήθηκε δεν θα μπορούσε παρά να απεικονίζει μία σύγχρονη αστική σκηνή που μας προσκαλεί να τη ζήσουμε: Βγαίνουμε!

Πίσω από το μήνυμα αυτό, βρίσκεται το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων Αthens Culture Net που στηρίζει την πολιτιστική δημιουργία της πόλης, δικτυώνει τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς και στέλνει τον πολιτισμό στις γειτονιές. Όλα αυτά με τη στήριξη του ιδρυτικού δωρητή Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη του Athens Partnership. Δημιουργεί επίσης επικοινωνιακό υλικό, για τον Αθηναίο αλλά και τον επισκέπτη της πόλης, προκειμένου να ανακαλύψει την πολύπλευρη, πολιτιστική της ζωή. Η online περιήγηση μέσα από το www.athensculturenet.gr είναι απλώς η πρόσκληση, καθώς η αληθινή δράση γίνεται πράξη στους 44 σημαντικούς πολιτιστικούς οργανισμούς  που αποτελούν τα μέλη του Athens Culture Net. Πέρα από τη δράση του με αυτούς τους οργανισμούς, το Athens Culture Net φέρνει κοντά φορείς και ομάδες που δραστηριοποιούνται πολιτιστικά, ώστε να αναδειχθεί η αθηναϊκή κουλτούρα σε κάθε γωνιά του αστικού τοπίου μέσα από συνεργατικά projects.

Δείτε την Αθήνα ξανά μέσα από μια πιο ανοιχτή και πολιτιστικά πλούσια προοπτική!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...