464
Επί σκηνής θα ζωντανέψουν όλα όσα ζήσαμε, ακούσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, και φυσικά για τα οποία δακρύσαμε όλα αυτά τα χρόνια | Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Η «Νίκη» των Χωμενίδη – Φασουλή επιστρέφει

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2017, 11:46
Επί σκηνής θα ζωντανέψουν όλα όσα ζήσαμε, ακούσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, και φυσικά για τα οποία δακρύσαμε όλα αυτά τα χρόνια
|Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Η «Νίκη» των Χωμενίδη – Φασουλή επιστρέφει

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2017, 11:46

Η συνταγή ήταν γνωστή και δοκιμασμένη. Άρα ήταν αναμενόμενο να επαναληφθεί. Ένας Χρήστος Χωμενίδης που βρέθηκε πάλι σε γνώριμα λημέρια ξετυλίγοντας το κουβάρι που λέγεται σύγχρονη ελληνική ιστορία μέσα από τα μάτια, ουσιαστικά, μίας γυναίκας – της μητέρας του. Ένας Σταμάτης Φασουλής που, μαζί με τον συνεργάτη του, Γιώργο Λύρα, πήραν όλο αυτό το υλικό, το μπόλιασαν με μεράκι, του μετάγγισαν όλη την θεατρικότητα που διαθέτουν και το αναπαρέστησαν πάνω στην σκηνή τόσο πιστά, όσο ο συγγραφέας  φαντάζονταν.

Μαζί τους στην ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος βρέθηκε ένα πραγματικά καλό cast από ηθοποιούς, φρέσκους και μπαρουτοκαπνισμένους, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάρει η «Νίκη» σάρκα και οστά.

Φαίνεται λοιπόν ότι κάτι καλό έκαναν όλοι αυτοί οι συντελεστές την περασμένη σεζόν και η συγκεκριμένη παραγωγή επανέρχεται φέτος δριμύτερη, από τις 13 Οκτωβρίου και για λίγες ακόμα παραστάσεις προκειμένου να την παρακολουθήσουν και όσοι δεν τα κατάφεραν πέρυσι αλλά και όσοι  θέλουν να την απολαύσουν για ακόμα μία φορά. Οι συντελεστές είναι οι ίδιοι, όπως άλλωστε και ο χώρος μπορούσε να είναι  το «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος στο Ίδρυμα Μείζονος.


Protagon_ProskliseisΟι πέντε πρώτοι που θα στείλουν email  στο [email protected] θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Nίκη» στις 19 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»* (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

*(Παρακαλούμε, κατά την υποβολή σχολίων, να χρησιμοποιείτε έγκυρο email ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Εφόσον ανήκετε στους νικητές θα λάβετε σχετικό ενημερωτικό email από το Protagon. Το Protagon δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές στην ημερομηνία των προσκλήσεων. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να επικοινωνούν με τους νικητές σε τέτοιες περιπτώσεις, στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχουν δηλώσει οι ίδιοι)

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Θεατρική διασκευή: Σταμάτης Φασουλής – Γιώργος Λύρας
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς – Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Λύρας

Διανομή
Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Ευγενία Δημητροπούλου, Γωγώ Μπρέμπου Ευαγγελία Μουμούρη, Σοφία Φαραζή, Μάξιμος Μουμούρης, Αλέξανδρος Καλπακίδης.
Στο ρόλο της γιαγιάς Σεβαστής η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.
Την Νίκη σε μικρή ηλικία ερμηνεύουν σε διπλή διανομή: Αναστασία Γουλιάμου και Αυγή Σταυροπούλου.

Παίζουν αλφαβητικά: Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Βερόνικα Δαβάκη, Δημήτρης Δεγαΐτης, Γιώργος Δεπάστας, Λήδα Καπνά, Αυγουστίνος Κούμουλος, Κίμων Κουρής, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Δανάη Μπάρκα, Πάνος Μπόρας, Φοίβος Ριμένας, Αχιλλέας Σκεύης, Κώστας Φαλελάκης, Βάσια Χρήστου

Εναρξη: Παρασκευή 13 Οκτωβρίου

ΗΜΕΡΕΣ και ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη 19:00 | Πέμπτη 19:00 | Παρασκευή 20:00
Σάββατο 20:00 | Κυριακή 18:30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 200’

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό εισιτήριο: VIP: 35€, Α Ζώνη: 30€, Β Ζώνη: 25€, Γ Ζώνη: 20€, Θεωρείο: 15€
Φοιτητικό/Νεανικό: VIP: 30€, Α Ζώνη: 25€, Β Ζώνη: 20€, Γ Ζώνη: 15€, Θεωρείο: 12€
Ανέργων: VIP: 28€, Α Ζώνη: 23€, Β Ζώνη: 18€, Γ Ζώνη: 14€, Θεωρείο: 12€
Α.Μ.Ε.Α.: Πλατεία: 15€, Θεωρείο: 10€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Στο ταμεία του θεάτρου, Πειραιώς 254, Ταύρος
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatron-kentro-politismou-ellinikos-kosmos/niki/
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.theatron254.gr
Τηλεφωνικά στο 212 254 0300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας

«ΘΕΑΤΡΟΝ»
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλέφωνο: 212 254 0300
http://www.facebook.com/Theatron254

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...