454
Με διαδραστικές εκδηλώσεις περιμένει τα παιδιά το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών | [Otegroupmuseum.gr]

18, 20 και 21 Μαΐου 2017, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών γιορτάζει

Με διαδραστικές εκδηλώσεις περιμένει τα παιδιά το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών
|[Otegroupmuseum.gr]

18, 20 και 21 Μαΐου 2017, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών γιορτάζει

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών γιορτάζει τη «Διεθνή Ημέρα Μουσείων» με μία σειρά από δράσεις για μικρούς και μεγάλους, καθώς και ειδικές ξεναγήσεις στις 18, 20 και 21 Μαΐου και αφηγείται ιστορίες κρυμμένες στο χρόνο. Αν λοιπόν έχετε ερωτήσεις όπως, «Πώς προέκυψε η φράση “Πάρτε το μηδέν”;», «Ποια γνωστή Ελληνίδα δέχθηκε πρόταση γάμου από το τηλέφωνο;» και «Τι μπορεί να γράφεται σε ένα τηλεγράφημα της Κατοχής;» δεν έχετε παρά να λάβετε μέρος και να μάθετε τις απαντήσεις.

Οι φετινές δράσεις του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών είναι εμπνευσμένες από το θέμα της ICOM «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες. Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» και το υλικό των Προφορικών Μαρτυριών που υπάρχουν στο αρχείο του.

Οι δράσεις για μικρούς και μεγάλους, περιλαμβάνουν :

  • Εικαστικό Εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών
  • Μουσείο-παιδαγωγική  δράση για οικογένειες (παιδιά  9 -12 ετών)
  • Ξενάγηση για όλους

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Εικαστικό πρόγραμμα  για παιδιά  6-12  ετών 

«Λέμε ό,τι δεν είπαμε… μέσω  τηλέφωνου…». Μία διαδραστική εκδήλωση, λεκτικής και κινητικής έκφρασης που ολοκληρώνεται με τις αφηγήσεις των παιδιών. Το τηλέφωνο  που θα φτιάξουν τα παιδιά τις ημέρες αυτές κρύβει μέσα του τις πιο κρυφές ιστορίες! Πόσες ιστορίες μπορούν να κρυφτούν μέσα σε ένα τηλέφωνο; Πόσα νέα; Πόσα δάκρυα; Πόσα γέλια; Πόσες φωνές;

  • Ημέρες και Ώρες διεξαγωγής:

18 Μαΐου 2017 (Πέμπτη): 18:00 – 19:30

20 &  21 Μαΐου 2017 (Σάββατο & Κυριακή): 13:00 – 14:30

Μουσειοπαιδαγωγική  δράση για Οικογένειες (παιδιά 9 -12 ετών)

«Καλέστε το 0… και ακούστε ιστορίες που δεν έχετε ξανακούσει». Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες μαζί με τους γονείς τους και αναζητούν ιστορίες μέσα στην έκθεση του Μουσείου. Ιστορίες που γνωρίζουν μόνο όσοι εργάζονταν στην εταιρία και τις αφηγούνται για πρώτη φορά καθώς και ιστορίες που έχουν αναδυθεί από το έργο της τεκμηρίωσης και ακόμα δεν έχουν συζητηθεί. Το παζλ των ιστοριών θα συνθέσουν τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους και όλα θα βγουν στο φως. θα  τα καταφέρουν; Είμαστε σίγουροι!

  • Ημέρες και ώρες διεξαγωγής

20 &  21 Μαΐου 2017 (Σάββατο & Κυριακή): 10:30 – 12:00 & 12:30 – 14:00

Ξενάγηση

«Εκθέματα μιλούν και  άνθρωποι αφηγούνται». Σε κάθε χώρο, σε κάθε επάγγελμα, σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής, υπάρχουν πράγματα, που δε γίνονται ευρύτερα γνωστά, υπάρχουν άνθρωποι, που έζησαν γεγονότα, που ποτέ δεν είπαν, που ξέρουν ιστορίες, που ποτέ δεν αφηγήθηκαν. Πώς ένας νεκροθάφτης «έδωσε ζωή», σε μια τηλεφωνική συσκευή, αλλάζοντας τον τρόπο επικοινωνίας μας, για πάντα; Πώς οι «ναύτες» του Θαλή του Μιλήσιου, του πρώτου καλωδιακού πλοίου στην Ελλάδα, «ψάρευαν» τα καλώδια από το βυθό για να τα επισκευάσουν; Ποια διάσημη Ελληνίδα, δέχτηκε τηλεφωνική πρόταση γάμου, από το μετέπειτα σύζυγό της; Αυτά και άλλα, είναι μερικά από όσα περιλαμβάνει η φετινή ξενάγηση για τη γιορτή των Μουσείων και των Τηλεπικοινωνιών.

  • Ημέρες και Ώρες διεξαγωγής

18 Μαΐου 2017 (Πέμπτη): 18:00 – 19:30

20 &  21 Μαΐου 2017 (Σάββατο & Κυριακή): 14:00 – 15:30

Info

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, Πρωτέως 25, Νέα Κηφισιά

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...