602
Ο Νίκος Βούτσης στη Βουλή. Το χέρι μπροστά στο στόμα δεν κόβει τον ήχο στο μικρόφωνο... | (Intime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Το σύνδρομο του… ανοιχτού μικροφώνου ξαναχτύπησε τον Νίκο Βούτση

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2016, 19:11
Ο Νίκος Βούτσης στη Βουλή. Το χέρι μπροστά στο στόμα δεν κόβει τον ήχο στο μικρόφωνο...
|(Intime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Το σύνδρομο του… ανοιχτού μικροφώνου ξαναχτύπησε τον Νίκο Βούτση

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2016, 19:11

Δεν εξηγείται διαφορετικά: Ο πρόεδρος της Βουλής φαίνεται ότι δεν τα πάει καθόλου καλά με τα μικρόφωνα, καθώς αυτά -για ακόμη μία φορά- τον πρόδωσαν, προκαλώντας δυσάρεστη έκπληξη στους αυτήκοους μάρτυρες.

Τι ακριβώς συνέβη;

Ο Νίκος Βούτσης συνελήφθη, μέσω του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, να… στολίζει -άγνωστο ποιον ή ποιους- με άνευ προηγουμένου κοσμητικά επίθετα, αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα όσους -βασικά, εκ των δημοσιογράφων- τον άκουσαν.

Το απίστευτο φραστικό ολίσθημα του προέδρου της Βουλής σημειώθηκε κατά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία είχε αποφασίσει, με την πλειοψηφία των 4/5 της, για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣΕΠ – με τον διορισμό 3 αντιπροέδρων και 24 συμβούλων.

Τη στιγμή που όλα τα μέλη ήταν όρθια και έτοιμα να αποχωρήσουν από την αίθουσα, ο κ. Βούτσης, θεωρώντας ότι το μικρόφωνό του ήταν κλειστό, ακούστηκε να λέει, χαμηλόφωνα: «Πού έχω μπλέξει, ρε π….η .Τι “κ@@γεροι” είναι αυτοί, ρε μ….α;». Προφανώς και δεν χρειάζεται «μετάφραση» στα όσα είπε…

Αυτό που δεν έχει απαντηθεί και είναι, εν προκειμένω, το πιο σημαντικό, σχετίζεται με τα πρόσωπα ή το πρόσωπο για το οποίο ή για τα οποία προορίζονταν τα… «γαλλικά». Βέβαια, αρκετοί είπαν ότι σχετίζεται με μία ένσταση επί της ψηφοφορίας που είχε εκφράσει -μόλις ένα λεπτό προτού εκστομίσει τα όσα είπε ο Βούτσης- ο Γιάννης Τραγάκης από τη Νέα Δημοκρατία.

Μέχρι τώρα, αυτή η αφορμή δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το λεξιλόγιο του κ. Βούτση, σε συνδυασμό με την ιδιότητά του, σχολιάστηκε αρνητικά.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με τον κ. Βούτση, για την ακρίβεια αποτελεί τη δεύτερη φορά που τον… προδίδει ένα ανοιχτό μικρόφωνο!

Τον Νοέμβριο του 2015, την ικανοποίησή του για όσα συζητήθηκαν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η Βουλή των Ελλήνων, εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης. Μίλησε σε βουλευτές της Επιτροπής ΔΕΚΟ, τους οποίους ενημέρωσε ανεπίσημα προτού αρχίσει η συνεδρίαση και δίχως να γνωρίζει ότι ήδη οι κάμερες που βρίσκονταν στην αίθουσα μετέδιδαν, μέσω του κλειστού κυκλώματος του καναλιού της Βουλής, τα όσα έλεγε.

00_003_nl_110420151446621616
O Μάρτιν Σουλτς κάνοντας δηλώσεις κατά την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών, από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο, τον Νοέμβριο του 2015

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης ακούστηκε να λέει στους βουλευτές, σε ελεύθερη απόδοση των όσων συζητήθηκαν στο γεύμα με τον ευρωπαίο αξιωματούχο: «Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι ο κ. Σουλτς αναγνώρισε ότι έχουμε σε όλα δίκιο κι ότι είναι ανόητα αυτά που μας ζητάνε, από τα σπίτια που πρέπει να σωθούν μέχρι και το Ασφαλιστικό».

Μάλιστα, τους μετέφερε ακόμα ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε πως υπάρχουν κάποιοι «αρρωστημένοι εγκέφαλοι που θέτουν τέτοια θέματα και τα ζητάνε όλα».

Τι απάντησε ο κ. Βούτσης μόλις έγινε γνωστό ότι αυτά που είπε βγήκαν on air; Οτι οι επίμαχες φράσεις ειπώθηκαν σε μια χαλαρή και ανεπίσημη κουβέντα του ίδιου με συναδέλφους του βουλευτές και, μάλιστα, χωρίς να γνωρίζει ότι όλα αυτά θα μεταδίδονταν μέσω του κλειστού κυκλώματος. Και, το τόνισε αυτό, πως αποτελούσαν τη δική του εντύπωση από τα όσα ειπώθηκαν. Συγκεκριμένα, τότε, ο κ. Βούτσης είχε κάνει λόγο για «ελεύθερο σχολιασμό που κακώς δημοσιοποιήθηκε».

Η ιστορία με το ανοιχτό μικρόφωνο δεν τελείωσε εκεί. Συνεργάτες τού προέδρου τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διέψευσαν τότε ότι ο κ. Σουλτς χαρακτήρισε «αρρωστημένους εγκεφάλους» τα μέλη της Τρόικας που ζητούν «ανόητα πράγματα».

«Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν μπορεί να κάνει σχόλιο επί του θέματος. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνουμε ότι ειπώθηκαν αυτές οι φράσεις από τον κ. Σουλτς», επισήμαναν τότε οι συνεργάτες του.

Σε κάθε περίπτωση είτε την προηγούμενη φορά είτε με το τωρινό συμβάν, αυτός που φταίει δεν είναι ο πρόεδρος της Βουλής και τα όσα είπε.

Είναι δεδομένο ότι φταίνε οι… ηχολήπτες!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...