535
Ο Νίκος Τόσκας, υπουργός Προστασίας του Πολίτη | Nikos Libertas / SOOC

Ο Τόσκας «προβλέπει» τζιχαντιστές από την Ειδομένη

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2016, 11:10
Ο Νίκος Τόσκας, υπουργός Προστασίας του Πολίτη
|Nikos Libertas / SOOC

Ο Τόσκας «προβλέπει» τζιχαντιστές από την Ειδομένη

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2016, 11:10

«Οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές», δήλωσε ο Νίκος Τόσκας στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ και προκάλεσε αναταραχή τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο πολιτικό σκηνικό, με στελέχη της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις τους για ανευθυνότητα και για επικίνδυνες τοποθετήσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε και πήρε θέση για τα όσα συνέβησαν χθες στην Ειδομένη, δείχνοντας για ακόμη μία φορά τη διαφορά αντίληψης που χαρακτηρίζει αρκετούς από τους πρωτοκλασάτους υπουργούς της κυβέρνησης.

Κι αυτό γιατί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε πως δεν έγινε εισβολή των αντρών της Αστυνομίας της ΠΓΔΜ σε ελληνικό έδαφος και πως το μόνο για το οποίο έχει πρόβλημα η ελληνική κυβέρνηση είναι ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν οι δυνάμεις καταστολής της γειτονικής χώρας! «Εμείς τους κατηγορούμε μόνο για τις πλαστικές σφαίρες και τα δακρυγόνα», τόνισε χαρακτηριστικά!

Μάλιστα, ο κ. Τόσκας δήλωσε πως συνεχίζονται να κατασκευάζονται νέες εγκαταστάσεις υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων σε όλη τη χώρα, παραδεχόμενος, ωστόσο πως δεν γίνονται όλα με τον τρόπο που θα ήθελε ο ίδιος και το Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν έχουμε ούτε τα μαγικά ραβδάκια, ούτε τα κάνουμε όλα καλά», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε και πήρε θέση για τα όσα συνέβησαν χθες στην Ειδομένη, δείχνοντας για ακόμη μία φορά τη διαφορά αντίληψης που χαρακτηρίζει αρκετούς από τους πρωτοκλασάτους υπουργούς της κυβέρνησης

Ολα αυτά, την ώρα που τα όσα έγιναν στην Ειδομένη συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις. Το Ποτάμι υψώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης, αφού στην ανακοίνωση που εξέδωσε προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι αν συνεχίσει «τον μακάριο ύπνο της και δεν αντιδράσει, θα είναι υπεύθυνη για τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα ακολουθήσουν». Μάλιστα, η Σεβαστουπόλεως κάνει λόγο για ακραία στοιχεία από κάθε πλευρά, αλλά και για μαφίες που «χρησιμοποιούν την Ειδομένη ως το σκηνικό μιας αποκρουστικής παράστασης που όμως τους αφήνει κέρδη».

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μέσω του Γιώργου Κουμουτσάκου είχε τοποθετηθεί και είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για πλήρη απουσία της από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. «Πού είναι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής; Πού είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Πού είναι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας; Πού είναι το υπουργείο Εξωτερικών», αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Ωστόσο, εντονότερη αντίδραση από όλα τα κόμματα είχε το ΠΑΣΟΚ, με τη Φώφη Γεννηματά να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του. «Η απούσα και επικίνδυνη κυβέρνηση με την ανικανότητα της να προστατεύσει τόσο τα σύνορα μας όσο και τους πρόσφυγες, εκθέτει διεθνώς τη χώρα. Οι εντάσεις και οι συγκρούσεις στις προσφυγικές φαβέλες, τόσο στον Πειραιά όσο και στην Ειδομένη, οδηγούν σε ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις. Η ασυδοσία και οι εκτός ελέγχου καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί εκτός από ζητήματα υγιεινής, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ασφάλειας, αλλά και τον προφανή κίνδυνο για ανθρώπινα θύματα, βάζουν σε πολιτικό κίνδυνο την ίδια τη χώρα. Τα γεγονότα στην Ειδομένη πέραν όλων των άλλων διασύρουν διεθνώς τη χώρα δίνοντας την εντύπωση ότι είναι ανίκανη να ελέγξει τα σύνορα της. Καλείται η απούσα, αλλά επικίνδυνη κυβέρνηση να περιφρουρήσει τα συμφέροντα της χώρας και τα σύνορα της. Να προστατεύσει τους τοπικούς πληθυσμούς, αλλά και τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Σε κάθε περίπτωση οφείλει ο Πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Θυμηθείτε μέσα από φωτογραφίες τα όσα έγιναν το πρωί της Κυριακής, 10 Απριλίου, στην Ειδομένη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...