228
|

«Με απείλησαν με εκτέλεση»

Avatar protagon.import 16 Δεκεμβρίου 2015, 00:28

«Με απείλησαν με εκτέλεση»

Avatar protagon.import 16 Δεκεμβρίου 2015, 00:28

Θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο υπέστη ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου μετά την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους στα Εξάρχεια. Ο βουλευτής ήταν σε εστιατόριο της οδού Βαλτετσίου, χωρίς τη συνοδεία του αστυνομικού φρουρού του, όταν μία ομάδα περίπου δέκα ατόμων μπήκε στο κατάστημα και άρχισε να τον ξυλοκοπεί, λέγοντας του «να μην ξαναπατήσει στα Εξάρχεια». Σημειώνεται, πάντως, ότι το γραφείο του βουλευτή είναι στην περιοχή των Εξαρχείων, σχεδόν δίπλα στο σημείο της επίθεσης. 

«Μου είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν. Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα. Δεν γίνεται» είπε ο βουλευτής φεύγοντας από το νοσοκομείο. «Πρέπει να το καταλάβουν όλοι -και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση- ότι πρέπει να περιφρουρήσουν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να κάθεται να πιεί ένα κρασί, να φάει, να κάτσει ήσυχος σαν άνθρωπος. Δεν γίνεται σε αυτή την χώρα να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές και να τις αποδεχόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο, έως πολύ.»

Με τον κ. Οικονόμου επικοινώνησε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση του προς τον βουλευτή και τον αποτροπιασμό του για το γεγονός. 

«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Βασίλη Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση, να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη Επιτέλους, σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News