330
|

Ενας μήνας 3G Παπανδρέου

Άρης Δαβαράκης Άρης Δαβαράκης 4 Νοεμβρίου 2009, 07:38

Ενας μήνας 3G Παπανδρέου

Άρης Δαβαράκης Άρης Δαβαράκης 4 Νοεμβρίου 2009, 07:38

Ο third Generation Παπανδρεϊσμός έκλεισε κιόλας ένα μήνα από τότε που εξελέγη θριαμβευτικά με 11 σχεδόν πόντους διαφορά από τον καταρρέοντα second generation Καραμανλισμό. Ηταν ένας υπέροχος μήνας γεμάτος ωραία λόγια και υποσχέσεις, νέα φρεσκα πρόσωπα, άλλες συμπεριφορές και νοοτροπίες και ένα σωρό ευχάριστες και ευοίωνες καινοτομίες και εξαγγελίες που τίς καταγράφει έτσι κι΄αλλοιώς καθημερινά και εδω στο protagon.gr ο φίλος μου ο Κώστας Γιαννακίδης.

To DNA τής οικογενείας Παπανδρέου έχει αποδειχτεί στην πράξη ΠΑΡΑ πολύ γερό – ούτε στα εργαστήρια τού ΜΙΤ (για να μη σας πώ και της NASA) δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουνε τέτοιο γερό γονίδιο στην μικροκλίμακα. Οι ρηξικέλευθρες αναγγελίες και οι υποσχέσεις που δόθηκαν μέσα σ΄αυτό το μήνα, δεν δόθηκαν ούτε στην προεκλογική περίοδο ολόκληρη. Τόσα πολλά «θα και θά και θά» ούτε ο Γέρος της Δημοκρατίας (του Γιώργου ο παππούς λέμε τώρα) δεν είχε εκστομίσει – και έχει μείνει στην ιστορία για τα πάρα πολλά του «Θά». (Μέχρι και «σκάσε βρε παραμυθά» τραγούδησε κάποια στιγμή ο Ζαμπέτας , ήταν άλλες εποχές τότε, είχαμε πιό πολύ χιούμορ).

Και μόλις χθές ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και «αναδιανομή του πλούτου» με αυτές ακριβώς τίς λέξεις : «Αναδιανομή του πλούτου». Οπως το ακούτε. Οπου φωνάζεις τούς πλούσιους, Λάτση, Βαρδινογιάννη, Γουλανδρήδες, Βγενόπουλο, Κοντομηνά και τούς λοιπούς, σου δίνουνε τα λεφτά τους και μετά τα μοιράζεις εσύ σε δέκα εκατομμύρια ισόποσα μέρη και μου στέλνεις την επιταγή στο σπίτι εμένα του μισθοσυντήρητου ή του άλλου του άνεργου. Τόσο προχωρημένα πράγματα μιλάμε.

Και να φανταστείτε οτι βρισκόμαστε ακόμα στον πρώτο μόλις μήνα, με την 17η Νοεμβρίου και την 6η Δεκεμβρίου μπροστά μας, γιορτές on the way, τον ΟΛΠ να απεργεί και να μην ξεφορτώνει εμπόρευμα για την αγορά και την αστυνομία με ταχυκαρδίες και ελαφρα εγκεφαλικά.

Γι΄αυτό σου λένε μερικοί: Μην δημιουργείς τεράστιες προσδοκίες διότι μετά και η χλαπάτσα που θα φας θα είναι αντιστοίχως τεράστια αν δεν σου κάτσει η μπίλια στο ζερό.

Ενας μηνας λοιπόν κιόλας : «Rien ne va plus» , λέει ήδη ο γκρουπιέρης στα Καζίνο όλης της χώρας !

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News