351
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον περασμένο Ιούνιο στην εκδήλωση για την επέτειο του δημοψηφίσματος στον Λυκαβηττό. | IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καταγγελτική αποχώρηση από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2017, 17:55
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον περασμένο Ιούνιο στην εκδήλωση για την επέτειο του δημοψηφίσματος στον Λυκαβηττό. | IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καταγγελτική αποχώρηση από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2017, 17:55

«Προσωπικά ντρέπομαι που στήριξα αυτό το πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνο, ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό μόρφωμα. Που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, τις αξίες και τους αγώνες της. Και ζητώ συγγνώμη που σας παρότρυνα να στηρίξετε μια τόσο λαθεμένη πολιτική επιλογή».

Με αυτά τα σκληρά λόγια για το κόμμα στο οποίο ανήκε από την ημέρα της ίδρυσής του ο Μιχάλης Κριθαρίδης, ολοκληρώνει την ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε και από άλλα πρώην μέλη τα οποία πιστοποιούν την ακρίβεια όσων γράφει.

Ο πρώην νεολαίος της Πλεύσης Ελευθερίας κάνει λόγο για «εργαζόμενους σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με υπερωρίες και έξοδα κίνησης που τα παρακρατούσαν υπέρ του κόμματος». Επίσης φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τις άριστες σχέσεις που είχε αναπτύξει το κόμμα με κανάλια του «βαθιού συστήματος όπως ο Σκάι όπου η τακτική “χτυπάμε όλη μέρα τον Τσίπρα και για τον Μητσοτάκη δεν λέμε κουβέντα” ήταν η πλέον ενδεδειγμένη».

Ιδιαίτερο βάρος δίνει επίσης στη συμπεριφορά της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου που την κατηγορεί ότι ζητούσε να την αποκαλούν «επικεφαλής» και όχι «Πρόεδρο» για να μην φαίνεται ότι πρόκειται για αρχηγικό κόμμα. Παρ’ όλα αυτά σημειώνει ότι το πολιτικό συμβούλιο είχε να συνεδριάσει από το καλοκαίρι και όλα έπρεπε να περάσουν από την έγκρισή της.

Σε άλλο σημείο της ανάρτησης γράφει για την ένταξη στην Πλεύση Ελευθερίας ενός βραβευμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη (δεν τον κατονομάζει). Μάλιστα γίνεται ιδιαίτερα αιχμηρός σημειώνοντας ότι «από τότε που η Πλεύση Ελευθερίας από καπετάνισσα απέκτησε καπετάνιο άρχισε η στοχοποίηση ανθρώπων, το μπούλινγκ, η λογοκρισία, η λογική του “όλοι είναι βαλτοί από κάποιον, τα παίρνουν από κάποιον” κλπ κλπ»… Ενώ σε άλλο σημείο κάνει λόγο για «δημόσιες επιθέσεις σε ανθρώπους», για «τσαμπουκά», για «αυτοθυματοποίηση», για «συνωμοσιολογία», για «απειλητικά mail σε πρώην εργαζόμενους». Και φυσικά για την γνώριμη από παλιά τακτική της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι «όλοι είναι λάθος και μόνο εμείς είμαστε σωστοί και δεν αδικούμε και δεν αδικήσαμε ποτέ κανέναν»…

Τέλος η απομυθοποιητική για την Πλεύση Ελευθερίας ανάρτηση κάνει λόγο για πολλές αποχωρήσεις από το κόμμα, που απλώς δεν έχουν γίνει γνωστές. Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή όπου γράφει «Ωσπου φύγαμε. Σχεδόν όλοι. Οι νεολαίοι δε που στηρίζαμε και τρέχαμε αυτό το εγχείρημα φύγαμε όλοι! Φύγαμε γιατί τελικά και αυτοί είναι απλά λόγια, κούφιοι βερμπαλισμοί, νομικισμοί και διακηρύξεις, ουσία και αποτέλεσμα μηδέν…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...