214
Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής (φωτογραφία αρχείου) | Nick Paleologos / SOOC

Αντιδράσεις στη Βουλή: Λίγο πριν από την ψηφοφορία κατατέθηκε τροπολογία 114 σελίδων

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2017, 22:26
Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής (φωτογραφία αρχείου)
|Nick Paleologos / SOOC

Αντιδράσεις στη Βουλή: Λίγο πριν από την ψηφοφορία κατατέθηκε τροπολογία 114 σελίδων

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2017, 22:26

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής του έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας για θέματα αρμοδιότητας του και ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα.

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ κατατάψηφισαν ΝΔ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι δήλωσαν «παρών».

Νωρίτερα είχε επικρατήσει κομφούζιο στην αίθουσα της Ολομέλειας  με την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει μια εκπρόθεσμη πολυσέλιδη τροπολογία.

Συγκεκριμένα, την έντονη αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης προκάλεσε τροπολογία 114 σελίδων που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και έφερε την υπογραφή των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι απαξιώνει τη Βουλή νομοθετώντας εκτός διαδικασίας και ζήτησε την απόσυρση της, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε συγγνώμη τονίζοντας ότι ποτέ δεν θα ήθελε να συζητηθεί τροπολογία του με αυτή τη διαδικασία, αλλά δεν έγινε εκ του πονηρού.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η τροπολογία δεν έχει τέτοιο περιεχόμενο, ούτε λύνει οικονομικά θέματα, αλλά ρυθμίζει σημαντικά ζωτικά ζητήματα, όπως η παραχώρηση στους δήμους εκτάσεων χερσαίων ζωνών που δεν χρειάζονται τα λιμάνια, η τιμωρία για την αδήλωτη εργασία αλλά και άλλα θέματα για τα οποία είχαν αντίρρηση οι θεσμοί και έγινε προσπάθεια για να περάσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...