354
|

Αλίμονο στους νέους

Κάρολος Μπρούσαλης Κάρολος Μπρούσαλης 20 Σεπτεμβρίου 2015, 22:51

Αλίμονο στους νέους

Κάρολος Μπρούσαλης Κάρολος Μπρούσαλης 20 Σεπτεμβρίου 2015, 22:51

Λοιπόν, που λέτε, ή οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν στρατευτεί σε κάποια κατεύθυνση ή απλά δεν ξέρουν τη δουλειά. Ως την περασμένη Πέμπτη, ο αγώνας ήταν αμφίρροπος με τις μεν να δίνουν μισή μονάδα προβάδισμα στο ένα κόμμα και τις δε στο άλλο, ενώ δεν έλειπαν κι εκείνες που έβλεπαν απόλυτη ισοψηφία. Την Παρασκευή, κάποιοι είδαν το φως το αληθινό κι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να προηγείται ως και 2,5 μονάδες. Οι οποίες, στο κοινό exit poll των 7 περιορίστηκαν στην 1,5 μονάδα. Όμως, η θεία φώτιση συνέχισε να κάνει τη δουλειά της κι αφού είχαν κλείσει οι κάλπες. Οπότε, στη διορθωμένη εκτίμηση των 8, η διαφορά είχε κάπως διευρυνθεί. Για να έρθουν τα επίσημα αποτελέσματα στις 9 και να μιλήσουν για διαφορά 7,5 μονάδων. Με τους εκπροσώπους των εταιρειών να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Κι αν τα επίσημα των 9 δεν διαφοροποιηθούν στη συνέχεια, προκύπτει ότι χάσαμε τον Λαφαζάνη και την Κωνσταντοπούλου και τι θα γίνουμε χωρίς αυτούς. Χάσαμε και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, χαρά μας. Κι ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, παρά την υπονόμευση της φράξιας που ονομάστηκε Λαϊκή Ενότητα, έχασε μόλις 1% που μεταφράζεται σε μείον τέσσερις βουλευτές, η δε ΝΔ που θα έπαιρνε τα πάνω της με τον μάγκα αρχηγό απώλεσε δυο, όσο κι αν αυξάνει τη δύναμη του κόμματός του κατά 0,19%.
Στα πλην της όλης ιστορίας είναι η αύξηση του ποσοστού της Χρυσής Αυγής κατά 0,8%, αναμενόμενη με την πολεμική που υπέστη από το σύνολο των λοιπών κομμάτων και των ΜΜΕ (εξαφάνιση από debate και προεκλογικές εκπροσωπήσεις). Κι ακόμα, η είσοδος της οικογένειας των λεβέντικων στη Βουλή, φυσιολογική κι αυτή εξέλιξη, αν αναλογιστούμε το πόσο σοφά ψηφίζει ο πάνσοφος λαός.

Επειδή, αν κάποιος είναι απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα (οι περισσότεροι λίγο πολύ είμαστε), προσπαθεί να στείλει στο κοινοβούλιο τους κατά τεκμήριο πιο ικανούς, όχι τους βεβαιωμένους αντιδημοκράτες ή γραφικούς.

Προσωπικά, βαδίζω προς την έξοδο και μάλλον δεν πρόκειται να υποστώ άλλες αντίστοιχες απογοητεύσεις. Και μακαρίζω τον πατέρα μου, που πρόλαβε και πέθανε νωρίς, χωρίς να προλάβει να δει την κατάντια της χώρας και του χώρου που υπηρέτησε. Αλίμονο στους νεότερους. Στα παιδιά μου, κυρίως, και στην εγγονή μου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News