338
Ο Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής της LVMH | EPA/MARTIN BUREAU / AFP POOL

Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της μόδας; (Oχι, δεν είναι ο Mr Zara)

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2018, 22:00
Ο Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής της LVMH
|EPA/MARTIN BUREAU / AFP POOL

Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της μόδας; (Oχι, δεν είναι ο Mr Zara)

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2018, 22:00

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με μία από τις πιο επιτυχημένες αλυσίδες ρούχων του κόσμου και φιγουράρει στην κορυφή λιστών με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη.

Ο Αμάνθιο Ορτέγα, ο ισπανός ιδρυτής των Zara, ήταν ο πλουσιότερος άντρας της μόδας. Ο τίτλος αυτός δεν του ανήκει πια καθώς ένας άλλος επιχειρηματίας κατάφερε να τον εκτοπίσει από την πρώτη θέση.

Ο Αμάνθιο Ορτέγα (youtube)
Ο Αμάνθιο Ορτέγα (youtube)

Ο λόγος για τον Μπερνάρ Αρνό, διευθύνοντα σύμβουλο της γαλλικής LVMH, η οποία περιλαμβάνει μάρκες όπως οι Louis Vuitton, Fendi, Dior, Céline, Givenchy, Marc Jacobs, Kenzo, Loewe και Emilio Pucci.

Σύμφωνα με το Business of Fashion, ο Αρνό δείχνει την πλάτη του στον Ορτέγκα, ξεπερνώντας τον κατά περίπου δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Η περιουσία του για την ακρίβεια αγγίζει τα 70,2 δισεκατομμύρια.

Ποιος είναι ο Μπερνάρ Αρνό

Γνωστός και ως «λύκος με το κασμιρένιο παλτό», ο Μπερνάρ Αρνό είναι ένας από τους θρύλους της υψηλής ραπτικής.

Από τα επτά του χρόνια ο παππούς τους τον πήγαινε στο εργοτάξιο κάθε Πέμπτη απόγευμα για να αποκτάει επαφή με τις επιχειρήσεις. Η οικογένειά του είχε κτηματομεσιτική εταιρεία, ωστόσο, δεν ασχολήθηκε με αυτή. Στα 25 του ήταν πτυχιούχος μηχανικός αλλά ο προσανατολισμός του ήταν άλλους. Ο Αρνό στράφηκε στη μόδα.

Ο Μπερνάρ Αρνό (wikipedia commons)
Ο Μπερνάρ Αρνό

Ο Αρνό είναι δραστήριος με επιχειρηματικό δαιμόνιο και αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η επιτυχημένη επιλογή νέων ανθρώπων.

«Οι αγοραπωλησίες, οι εξαγορές είναι πραγματικά συναρπαστικές. Ειδικά με μαγεύει η στιγμή που ετοιμάζεσαι να κάνεις ένα deal, το οποίο δεν ξέρεις αν θα σου βγει ή όχι. Όταν αγόρασα τη Louis Vuitton ακόμα και στενοί συνεργάτες μου έλεγαν: «Μα είναι ήδη τόσο μεγάλος οίκος! Πόσο περισσότερο μπορείς να τον αναπτύξεις. Δεν έχεις να προσφέρεις και πολλά», έχει αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Ασχολείται με το τένις, είναι ερασιτέχνης πιανίστας και έχει πέντε παιδιά από δύο γάμους. Λατρεύει τα ταξίδια και με το υπερπολυτελές γιοτ του AMADEUS, το οποίο ξεπερνάει τα 69 μέτρα, ταξιδεύει στο Αιγαίο, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...