271
Στην κάλπη... | Nick Paleologos / SOOC

Ποιοι, πού και πώς μπορούν να ψηφίσουν στον β΄γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2017, 14:50
Στην κάλπη...
|Nick Paleologos / SOOC

Ποιοι, πού και πώς μπορούν να ψηφίσουν στον β΄γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2017, 14:50

210.000 πολίτες έκαναν τις εκλογές της Κεντροαριστεράς πολιτικό γεγονός δείχνοντας ότι ο προοδευτικός χώρος επιστρέφει στο προσκήνιο.

Ομως καλούνται να κερδίσουν ένα ακόμα στοίχημα, αυτό της συμμετοχής και στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Στα περισσότερα εκλογικά τμήματα η διαδικασία κύλησε ομαλά ωστόσο σε αρκετά δημιουργήθηκαν ουρές  και προβλήματα εξαιτίας της ελλιπούς ενημερωτικής καμπάνιας για τις εκλογές και της έλλειψης ψηφοδελτίων.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν στον β΄ γύρο

Σε αντίθεση με τον α΄ γύρο των εκλογών δεν μπορεί να ψηφίσει όποιος θέλει αλλά μόνο όσοι ψήφισαν στις εκλογές  της προηγούμενης Κυριακής.

Πώς πιστοποιείται ότι έχουν ψηφίσει στον α΄ γύρο

Αρκεί οι ψηφοφόροι να έχουν μαζί την ταυτότητα τους για να τους επιτραπεί να ψηφίσουν. Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής μπορούν με τον αριθμό της ταυτότητας να ελέγξουν ότι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο των εκλογών. Το ίδιο ισχύει και για όσους είχαν επιλέξει την διαδικασία της προεγγραφής. Η μόνη διαφορά με τον πρώτο γύρο είναι ότι σε αυτές τις εκλογές δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τις λίστες μελών ή φίλων του νέου φορέα καθώς το έχουν κάνει ήδη.

Πού μπορείς να ψηφίσεις

Θα λειτουργήσουν ξανά τα εκλογικά  κέντρα που άνοιξαν για τον πρώτο γύρο των εκλογών.  Όπως και την προηγούμενη Κυριακή οι ψηφοφόροι δεν χρειάζεται να πάνε στα εκλογικά κέντρα που ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές αλλά σε όποιο βρίσκεται κοντά τους.

Περισσότερες κάλπες για να μην δημιουργηθούν ουρές

Η επιτροπή Αλιβιζάτου, μετά τις ουρές που δημιουργήθηκαν σε αρκετά εκλογικά κέντρα, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισε να προστεθούν περισσότερες κάλπες προκειμένου να μπορούν να ψηφίσουν εύκολα και γρήγορα οι πολίτες. Συγκεκριμένα, στα εκλογικά κέντρα που ψήφισαν περισσότεροι από 500 πολίτες θα στηθεί δεύτερη κάλπη και αντί για δύο παραβάν τέσσερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...