232
Μούντζα από τους συμβασιούχους προς τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

«Τσίπρα κουνήσου, τελειώνει η σύμβασή σου» – Το σύνθημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πορεία

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2017, 15:46
Μούντζα από τους συμβασιούχους προς τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

«Τσίπρα κουνήσου, τελειώνει η σύμβασή σου» – Το σύνθημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πορεία

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2017, 15:46

Εμπνευσμένο από το πρόβλημα που πυροδότησε τις διαδηλώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας των δήμων, έξω από το Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης: «Τσίπρα κουνήσου, τελειώνει η σύμβασή σου».

Οι διαδηλωτές της ΠΟΕ-ΟΤΑ σκόπευαν να περάσουν από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου, τελικά αυτό δεν ήταν εφικτό, αφού έξω από τη Βουλή κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν αποκλείσει τον δρόμο.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, τόνισε ότι οι διαδηλωτές δεν είχαν πρόθεση να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς. Ο ίδιος δεν ανέφερε ποια ακριβώς θα ήταν η προσωπική του εισήγηση στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας που θα άρχιζε μετά τις 15.00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, σχετικά με τις μελλοντικές ενέργειες των συμβασιούχων.

Ωστόσο, προφανώς αναφερόμενος σε δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας ότι «θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να περιφρουρηθεί η δημόσια υγεία», ο κ. Τράκας τόνισε: «Δεν θα γίνουμε εμείς αιτία να χυθεί αίμα». Και ερωτηθείς για τις αντιδράσεις του κόσμου στην απεργία τους, απάντησε: «Ημασταν η πρώτη συνδικαλιστική ομάδα που ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να μας δεχθεί και ο κόσμος το χαίρεται που κάποιοι σήκωσαν ανάστημα στα Μνημόνια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να αλλάξουν τη μορφή κινητοποιήσεων, δηλαδή να τερματίσουν την απεργία που έχει οδηγήσει σε επικίνδυνα και αφόρητα βουνά σκουπιδιών στους δρόμους της χώρας…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...