478
Στιγμιότυπο από παλαιότερη παρέμβαση της ΠΟΑΣΥ | ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIMENEWS

Η ΠΟΑΣΥ συνεχίζει την κόντρα με Τόσκα: «Υπεύθυνοι της δειλίας τους οι διοικούντες»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2017, 09:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/06/2017 15:00
Στιγμιότυπο από παλαιότερη παρέμβαση της ΠΟΑΣΥ
|ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIMENEWS

Η ΠΟΑΣΥ συνεχίζει την κόντρα με Τόσκα: «Υπεύθυνοι της δειλίας τους οι διοικούντες»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2017, 09:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/06/2017 15:00

Αν κάτι δείχνει η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα να απαγορευτεί η συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) που είχε προγραμματίσει -και για την οποία είχε λάβει άδεια από τον Δήμο Αθηναίων- για την Πέμπτη, στην πλατεία Εξαρχείων, αυτό είναι ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο, επεσήμανε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.

«Τα Εξάρχεια είναι άβατο… Γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γρηγόρης Γερακαράκος το πρωί της Πέμπτης. Και δυστυχώς, όπως τόνισε ο ίδιος, δεν είναι το μόνο. «Καταλαβαίνετε αν πρέπει ή όχι να λυθούν τα χέρια της αστυνομίας αν λάβετε υπόψη και την απόφαση… Προχθες χάσαμε ένα 11χρονο αγγελούδι», είπε, αναφερόμενος στην τραγωδία που σημειώθηκε στο Μενίδι, όταν ένα αγοράκι σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα. «Να αντιμετωπιστεί κάθε άβατο» τόνισε ο κ. Γερακαράκος, προσθέτοντας, όμως, ότι πρέπει να κινητοποιούνται και οι κάτοικοι για την κατάδειξη του προβλήματος.

Για την προγραμματισμένη συγκέντρωση στα Εξάρχεια ο κ. Γερακαράκος επανέλαβε ότι η ΠΟΑΣΥ θα πειθαρχήσει στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Οπως είπε, θα συνεδριάσουν τα όργανα της Ομοσπονδίας για να λάβουν τις μελλοντικές αποφάσεις τους. «Εμείς καταδείξαμε το πρόβλημα. Μας απασχολούν τα άβατα γιατί κινδυνεύουν οι συνάδελφοί μας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οπου περνάει ο αστυνομικός περνάει και ο πολίτης, όπου δεν περνάει ο αστυνομικός δεν περνάει και ο πολίτης».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ διαβεβαίωσε ότι «ως έλληνες αστυνομικοί που έχουν ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και υπακοή στους νόμους του κράτους» θα υπακούσουν στην απόφαση του υπουργείου.

«Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας. Η επιδίωξή μας να ξεκινήσει επιτέλους διάλογος για ένα θέμα που όλοι γνωρίζουν και υποκρίνονται τον ανήξερο, θα επιτευχθεί αν όχι αύριο, λίγο αργότερα. Δεν θα έχουν οι διοικούντες για πολλές φορές το σθένος να ακυρώνουν ή και να καταργούν τον διάλογο. Είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία μας, την οποία υποστηρίζει η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας. Τα θέματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες πιστεύουμε και υπηρετούμε παντοτινά», τονίζει η ανακοίνωση.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε: «Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο, θέλει διαφορετική διαχείριση». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ζήτησε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις. «Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη για ό,τι θα προέκυπτε;», ρώτησε.

Η απαγόρευση της συγκέντρωσης στα Εξάρχεια είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΝΔ που ζήτησε την παραίτηση του Νίκου Τόσκα. «Αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί», ανέφερε η ανακοίνωση. «Η απόφαση απαγόρευσης της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας. Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο». 

Ο κ. Τόσκας αντέδρασε υποστηρίζοντας ότι «η ΝΔ και ο πρόεδρός της κρύβονται πίσω από την απόφαση της ΠΟΑΣΥ, εξακολουθώντας να αποφεύγουν να πάρουν καθαρή θέση». Και τόνισε ότι «εάν η ΠΟΑΣΥ ήθελε πράγματι να συμβάλει σε ένα διάλογο για τα Εξάρχεια, θα μπορούσε να ξεκινήσει με μια εκδήλωση κάπου αλλού». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...