297
Από αριστερά: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Γάλλος και Μανώλης Μαυροματάκης στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη το καλοκαίρι στην Επίδαυρο |

«Πλούτος» και «Ηλέκτρα» από το Εθνικό στην Επίδαυρο

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 16:41
Από αριστερά: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Γάλλος και Μανώλης Μαυροματάκης στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη το καλοκαίρι στην Επίδαυρο
|

«Πλούτος» και «Ηλέκτρα» από το Εθνικό στην Επίδαυρο

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 16:41

Ελλάς-Σερβία συμμαχία. Το Εθνικό Θέατρο συμπράττει εφέτος το καλοκαίρι με το Κρατικό Θέατρο της Σερβίας παρουσιάζοντας σε συμπαραγωγή τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη στις 13 και 14 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και στις 19-29 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι. «Επίκαιρη όσο ποτέ», όπως έχουμε βαρεθεί να λέμε, η συγκεκριμένη αρχαία κωμωδία, έχοντας πολύ συχνά δεινοπαθήσει στα χέρια ελλήνων σκηνοθετών που εστιάζουν στις βωμολοχίες παραμορφώνοντας κάθε νόημα του έργου, αυτή τη φορά πέφτει στα έμπειρα χέρια του Νικίτα Μιλοβόγεβιτς. Αν μη τί άλλο, θα έχει ενδιαφέρον η ανάγνωση του συγκεκριμένου έργου από έναν σέρβο σκηνοθέτη, καθώς πολλοί έλληνες συνάδελφοί του, το έχουν στο παρελθόν αντιμετωπίσει σαν μια ευκαιρία για (κακή) επιθεώρηση, με αναγωγές στη Μέρκελ και στον Σόιμπλε. Στον ομώνυμο ρόλο του Πλούτου θα δούμε τον συνήθη ύποπτο της αριστοφανικής κωμωδίας, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Μαζί του, οι Γιώργος Γάλλος, Μανώλης Μαυροματάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Κώστας Κορωναίος, κ.ά.

Την κωμωδία θα διαδεχτεί ως είθισται η τραγωδία, και συγκεκριμένα η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στις 20 και 21 Ιουλίου. Ο πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης Θάνος Παπακωνσταντίνου θα υπογράψει την πρώτη του δουλειά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Την Ηλέκτρα θα υποδυθεί η Αλεξία Καλτσίκη, την Κλυταιμνήστρα η Μαρία Ναυπλιώτου, τον Ορέστη ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος και τον Αίγισθο ο Χρήστος Λούλης.

_Ηλέκτρα

Και οι δύο παραστάσεις, θα φιλοξενηθούν και σε θέατρα σε όλη την Ελλάδα: Ο «Πλούτος» στην Ελευσίνα (2/9), στη Θεσσαλονίκη (6/9) και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (10/9). Η «Ηλέκτρα» σε Μυτιλήνη (26/7), Λήμνο (30/7) και Αϊ Στράτη (1/8), Καβάλα (25/8), Θεσσαλονίκη (28/8), Πάτρα (4/9), Ελευσίνα (10/9), Βύρωνα (14/9), Παπάγου (19/9). Οσο για τα χειμερινά σχέδια του Εθνικού, ο καλλιτεχνικός του Διευθυντής Στάθης Λιβαθινός θα σκηνοθετήσει τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου στο Εθνικό Θέατρο της Κίνας τον Δεκέμβριο του 2018. Με την Στεφανία Γουλιώτη, την Αντιγόνη Φρυδά και δεκαπέντε ακόμη κινέζους ηθοποιούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...