219
Ο όμιλος του Ισπανού διαθέτει 7.200 καταστήματα σε όλον τον κόσμο | Pinterest

Πλουσιότερος Ευρωπαίος ο «Κύριος Zara»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2017, 20:40
Ο όμιλος του Ισπανού διαθέτει 7.200 καταστήματα σε όλον τον κόσμο
|Pinterest

Πλουσιότερος Ευρωπαίος ο «Κύριος Zara»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2017, 20:40

Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετικά ευνοϊκή για τους ευρωπαίους επιχειρηματίες, αφού η περιουσία τους αυξήθηκε κατά 19%, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη, όταν είχε καταγραφεί υποχώρηση κατά -5,5%.

Σύμφωνα με το ελβετικό οικονομικό περιοδικό Bilan, ο Ισπανός Αμάνθιο Ορτέγα Γκαόνα, ιδρυτής της εταιρείας Zara, είναι ο πλουσιότερος ευρωπαίος πολίτης,

Είναι 81 ετών και εκτιμάται ότι διαθέτει περιουσία 73 δισ. ευρώ, η οποία είναι αυξημένη κατά 11,5 δισ. σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Ο όμιλός του διαθέτει 7.200 καταστήματα σε όλον τον κόσμο.

Στη δεύτερη θέση της λίστας των 100 ευρωπαίων δισεκατομμυριούχων που δημοσιεύει το οικονομικό περιοδικό, βρίσκεται ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, 68 ετών, ιδιοκτήτης του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH. Αντίστοιχα, η περιουσία του αυξήθηκε κατά 70% μέσα σε έναν χρόνο, φτάνοντας τα 46,6 δισ. ευρώ. Αυτό αποδίδεται, κυρίως, στην ισχυρή άνοδο των μετοχών των δύο βασικών εταιρειών του, των LVMH και Hermes.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η οικογένεια Κάμπραντ των καταστημάτων Ikea, με περιουσία 39,5 δισ. ευρώ. Ο πατριάρχης της οικογένειας, ο 91χρονος πλέον Ινγκβαρ Κάμπραντ, κατοικούσε μέχρι πρόσφατα στην Ελβετία, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στη Σουηδία. Ο όμιλος διοικείται από τους τρεις γιους του, που έχουν ελβετικό διαβατήριο. Και πολλά χρήματα στις τραπεζικές τους καταθέσεις…

Ανά χώρα, η Γερμανία μετρά τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους (27) και ακολουθούν η Ρωσία (16), η Γαλλία (14), η Ιταλία (10) και η Ελβετία (7).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...