219
«Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις», υποστήριξε ο υφυπουργός και εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την έναρξη των εργασιών | INTIMEnews

Πιτσιόρλας: Μπουλντόζες στο Ελληνικό μέσα στο 2018

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2017, 11:49
«Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις», υποστήριξε ο υφυπουργός και εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την έναρξη των εργασιών
|INTIMEnews

Πιτσιόρλας: Μπουλντόζες στο Ελληνικό μέσα στο 2018

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2017, 11:49

Παρά τις τρικλοποδιές στην επένδυση του Ελληνικού, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στο ΣΚΑΪ ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που απομένει, ενώ θα έχει προκηρυχτεί και ο διαγωνισμός για το καζίνο, ώστε στις αρχές του 2018 «να μπουν μπουλντόζες» στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

Όσο για το θέμα των αρχαιοτήτων ο κ. Πιτσιόρλας αρκέστηκε να πει πως οι επενδύσεις θα πρέπει να γίνονται με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση της χώρας και ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει και θα τηρηθούν κανονικά οι σχετικές διαδικασίες. «Πρέπει πάντα βρίσκουμε την κατάλληλη ισορροπία», συμπλήρωσε.

«Μακάρι με τη ΝΔ να τσακωνόμαστε για θέματα επενδύσεων και οικονομίας», παρατήρησε χαρακτηριστικά, κληθείς να σχολιάσει την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση για τις καθυστερήσεις στο Ελληνικό. «Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, προχωράμε γρήγορα», υποστήριξε ο υφυπουργός για να επισημάνει ότι «ότι οι δείκτες της πραγματικής οικονομίας βελτιώνονται».

«Οι εισροές σε άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν τριπλασιαστεί το α΄εξάμηνο του 2017», ανέφερε ενδεικτικά, υπογραμμίζοντας πως διαπιστώνεται μεγάλο ενδιαφέρον και στον τουρισμό, με εξαγορές και κατασκευές ξενοδοχειακών μονάδων. Πλέον, τόνισε, η Ελλάδα έχει μπει στο κάδρο των διεθνών επενδύσεων και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής επίσκεψης του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, της πρόσφατης του βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, και αυτής του ιταλού πρωθυπουργού, Πάολο Τζεντιλόνι, την επόμενη εβδομάδα.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...