300
O Γιάννης Στάθας (στο μέσον) με δύο συναδέλφους του σε εργοστάσιο στη Γερμανία | Twitter

Πήγε εργάτης στη Γερμανία ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2018, 15:24
O Γιάννης Στάθας (στο μέσον) με δύο συναδέλφους του σε εργοστάσιο στη Γερμανία
|Twitter

Πήγε εργάτης στη Γερμανία ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2018, 15:24

Ο Γιάννης Σταθάς είναι μια ενσάρκωση του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Που μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά και τίποτα ταυτόχρονα.

Υπήρξε βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως και το 2015 και είχε προκαλέσει αίσθηση όταν αρνήθηκε τη χρήση βουλευτικού αυτοκινήτου –αίσθηση, διότι ως γνωστόν, παρά τις πολύ ρομαντικές συστάσεις του Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές του, η συντριπτική πλειονότητα αυτών είχαν σπεύσει να πάρουν το Ι.Χ. που τους παρέχει η Βουλή. Επίσης δεν είχε δεχθεί προσωπική φρουρά, όπως θα είχε κάθε δικαίωμα. Και ως εργαζόμενος στην Αλουμίνιον της Ελλάδος προσέφερε κάθε μήνα τον μισθό του από τον ιδιωτικό τομέα στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», ενώ τη βουλευτική του αποζημίωση τη διέθεσε στο ΚΕΘΕΑ, στη «Στροφή» και στο κόμμα.

Δεν ήταν άγιος ο κ. Σταθάς. Τον Νοέμβριο του 2012, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, είχε αποκαλέσει «κουτσό» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – είναι και αυτή μια γνωστή όψη του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά πάντως ζήτησε συγγνώμη: «Εμείς στην επαρχία δεν το θεωρούμε προσβολή αυτό. Εκανα λογοπαίγνιο για το συγκεκριμένο άτομο, γιατί διαφωνώ με τις πολιτικές του. Ζητώ συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν. Δεν είναι ούτε στην παιδεία μουν ούτε στην κουλτούρα μου να προσβάλλω κάποιον».

Τέλος πάντων, το τραγικό πρώτο εξάμηνο του 2015 πέρασε, ο κ. Σταθάς αρνούμενος να ψηφίσει μνημόνιο πήγε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στη ΛΑΕ και έτσι δεν εξελέγη βουλευτής τον Σεπτέμβριο. Μετά πήγε με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που δημοσκοπικά επίσης δεν έχει πολλές ελπίδες κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Και τώρα, μία ανάρτηση στελέχους της Λαϊκής Ενότητας ανέφερε ότι ο πρώην βουλευτής έχει φύγει για τη Γερμανία όπου είναι βιομηχανικός εργάτης.

Ωστόσο ο ίδιος, μετά την κυκλοφορία σχετικών δημοσιευμάτων, ανέφερε στο Protothema.gr: «Δεν έχω φύγει μετανάστης στη Γερμανία, απλώς γύρισα στο εργοστάσιο όπου εργαζόμουν πριν γίνω βουλευτής. Είχα πάει μία επίσκεψη σε συναδέλφους στη Γερμανία, από εκεί είναι η φωτογραφία!»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...