364
Aνεξέλεγκτοι έδρασαν οι κουκουλοφόροι στα Προπύλαια | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πετροπόλεμος και μολότοφ στη μαθητική πορεία για τον Γρηγορόπουλο [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2017, 12:16
Aνεξέλεγκτοι έδρασαν οι κουκουλοφόροι στα Προπύλαια
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πετροπόλεμος και μολότοφ στη μαθητική πορεία για τον Γρηγορόπουλο [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2017, 12:16

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας πριν καλά καλά αρχίσει το μαθητικό συλλαλητήριο για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Λιγο πριν από το μεσημέρι νεαροί πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, στη συνέχεια ωστόσο στα πλάνα που μεταδόθηκαν ζωντανά από τα τηλεοπτικά κανάλια, εμφανίζονταν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στα Προπύλαια μαζεύοντας πολεμοφόδια.

Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα της περιοχής και φωτεινούς σηματοδότες, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους στο οδόστρωμα της Πανεπιστημίου.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι τουλάχιστον μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι η παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ στην περιοχή δεν ήταν ορατή, με τους νεαρούς κουκουλοφόρους να κινούνται ανεξέλεγκτοι.

Η μαθητική πορεία έγινε τελικά με αφετηρία τα Προπύλαια και κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, όπου και πάλι σημειώθηκαν μικροεπεισόδια από ομάδα περίπου 50-60 κουκουλοφόρων.

Με το που έφθασε η κεφαλή της πορείας στο Σύνταγμα, νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Β. Γεωργίου και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Σταδίου, με την αστυνομία να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών.

Στο πέρασμά τους από τη Σταδίου οι νεαροί έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έκαψαν κάδους σκουπιδιών.

Η πορεία για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.00 και τη σκυτάλη παίρνουν το απόγευμα -με νέα συγκέντρωση- συλλογικότητες και οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Μητσοτάκης: «Είναι τα δικά τους παιδιά, όπως είπε και ο Δραγασάκης»

Εντονη ήταν αντίδραση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για τα έκτροπα που σημάδεψαν -για μία ακόμη φορά- το κέντρο της πρωτεύουσας. «Επεισόδια, μολότοφ, σπασίματα μαγαζιών – για μια ακόμη φορά εικόνα χάους στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ‘τα δικά τους παιδιά’, όπως είπε χθες ο κ. Δραγασάκης, γι’αυτό προφανώς δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή όσα είπε ανερυθρίαστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης την Τρίτη.

«Σοσιαλδημοκρατική στροφή Αλέξη Τσίπρα… οι κουκουλοφόροι κάνουν ανενόχλητοι πλιάτσικο στο κέντρο των Αθηνών και η Αστυνομία λείπει για να μήν συλληφθούν τα ‘δικά τους’ κατά Δραγασάκη παιδιά», έγραψε στον προσωπικό του λογαρισμό στο Τwitter o αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε διαφορετικό ύφος και περιεχόμενο ήταν η ανάρτηση του Πρωθυπουργού με αφορμή την 9η επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...