624
Ο Τομ Πέτι επί σκηνής. Μια βιαστική πληροφορία που έδωσε επισήμως το LAPD έκανε τον γύρο του κόσμου, έπειτα διαψεύστηκε και μετά όμως επιβεβαιώθηκε δυστυχώς ως αληθινή... | REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo

Ροκάς μέχρι το τέλος του ο Τομ Πέτι

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2017, 07:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/10/2017, 07:15
Ο Τομ Πέτι επί σκηνής. Μια βιαστική πληροφορία που έδωσε επισήμως το LAPD έκανε τον γύρο του κόσμου, έπειτα διαψεύστηκε και μετά όμως επιβεβαιώθηκε δυστυχώς ως αληθινή...
|REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo

Ροκάς μέχρι το τέλος του ο Τομ Πέτι

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2017, 07:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/10/2017, 07:15

Για αρκετές ώρες τη Δευτέρα οι μουσικόφιλοι πενθούσαν τον Τομ Πέτι, ενώ το ένα μετά το άλλο αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έσπευδαν να αποσύρουν άρον άρον τα ρεπορτάζ του θανάτου του ως πολύ βιαστικά. Διάσημοι συνάδελφοί του, από τον Κιντ Ροκ ως την Κόρτνεϊ Λοβ και τη Σίντι Λόπερ είχαν ήδη χύσει ένα δάκρυ στο σχετικό hashtag του Twitter #RIPTomPetty, ενώ την ίδια ώρα αμέτρητοι άλλοι αστειεύονταν ότι ο Πέτι «αναστήθηκε»· αυτοί οι τελευταίοι έκαναν λάθος. Είναι μια βαριά απώλεια, ένας από τους πιο αγαπητούς, ταλαντούχους και πολυσύνθετους ανθρώπους του αμερικανικού πενταγράμμου έφυγε από τη ζωή. Ούτε (διαδικτυακή) ανάσταση, ούτε τίποτα.

Απλώς αποδείχτηκε ότι ένας αυθεντικός ροκάς σαν τον Τομ Πέτι ούτε στο τέλος του δεν «φεύγει» έτσι εύκολα. «Ι Won’t Back Down» που τραγουδούσε.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τομ Πέτι δεν τα κατάφερε, έχασε τη μάχη στα 66 του. Το επιβεβαίωσε ο ατζέντης του, ο Τόνι Δημητριάδης, νωρίς το πρωί της Τρίτης (νύχτα Δευτέρας στο Λος Αντζελες).
DLL5JEWUMAAH4vvΤο ανακοίνωσαν έπειτα το NBC News, το BBC και οι New York Times που δεν είχαν βιαστεί να τον πεθάνουν νωρίτερα και δεν διακατέχονταν από την αμηχανία διαχείρισης της είδησης.

Ο θάνατος του Πέτι υπήρξε ίσως ο πιο… ροκ των τελευταίων ετών.

Ο Πέτι υπέστη καρδιακό επεισόδιο και νοσηλεύτηκε. Το CBS News έσπευσε το βράδυ της Δευτέρας να ανακοινώσει ότι ο 66χρονος τραγουδιστής απεβίωσε, επικαλούμενο δήλωση της αστυνομίας του Λος Αντζελες. Ομως έπειτα το LAPD απέσυρε τη δήλωση και όλα τα ΜΜΕ που είχαν σπεύσει να ανακοινώσουν τον θάνατο του καλλιτέχνη -μεταξύ αυτών και το Rolling Stone και πολλά τηλεοπτικά δίκτυα- άρχισαν να αποσύρουν τα σχετικά ρεπορτάζ.

H είδηση «υποβαθμίστηκε» σε νοσηλεία του Πέτι που έδινε μάχη για τη ζωή του ύστερα από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, μολονότι ήδη θαυμαστές του έσπευδαν να αφήσουν ένα λουλούδι έξω από το σπίτι του.

Ο Πέτι βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι του στο Μαλιμπού. Ο τραγουδιστής διακομίστηκε στο νοσοκομείο του UCLA τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα), όπου και κατέληξε το βράδυ έχοντας δίπλα του την οικογένειά του και τους φίλους το.

Η σύγχυση όμως που είχε προηγηθεί ήταν τέτοια που το αστυνομικό τμήμα του Λος Αντζελες εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζήτησε συγγνώμη για τη μετάδοση της πληροφορίας και διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία γνώση για την κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή. Ουσιαστικά δεν διέψευδε, αλλά ούτε και επιβεβαίωνε τον θάνατο του Πέτι. Το CBS News εξέδωσε επίσης ανακοίνωση εξηγώντας ότι βασίστηκε σε πληροφορία που έλαβε από το LAPD η οποία αργότερα απεσύρθη. Επέμενε ωστόσο στο ρεπορτάζ του ότι ο Πέτι είχε καταλήξει. Οπως και επιβεβαιώθηκε ώρες μετά…

Κάποτε με τους Traveling Willburys, μια από τις πιο υποτιμημένες μπάντες όλων των εποχών, τραγουδούσε -μαζί με τους μακαρίτες Τζορτζ Χάρισον και Ρόι Ορμπινσον (και τους Μπομπ Ντίλαν και Τζεφ Λάιν βεβαίως-βεβαίως)- το «End of the Line». Ηρθε το τέλος και για τον μέγα Τομ Πέτι, λοιπόν…

«Είναι σοκαριστική είδηση. Τον λάτρευα τον Τομ. Ηταν εξαιρετικός τραγουδιστής, γεμάτος φως. Ηταν φίλος, δεν θα τον ξεχάσω ποτέ», δήλωσε στο Rolling Stone ο Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος είναι ιδιαίτερα φειδωλός στα λόγια.

Με ένα μήνυμα στο Twitter ο Μικ Τζάγκερ εξέφρασε τη θλίψη του για τον χαμό του Τομ Πέτι.

Ο Πέτι είχε δώσει τρεις συναυλίες με το συγκρότημά του (Tom Petty and the Heartbreakers) στο Λος Αντζελες τον Σεπτέμβριο.

Αγαπημένος τραγουδιστής, αλλά και συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός, γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη διάρκεια της καριέρας του, πουλώντας περισσότερα από 80 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο. Υπήρξε επίσης πνεύμα ανήσυχο και από τους πρώτους που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις δισκογραφικές, απαιτώντας φτηνότερες τιμές για τα άλμπουμ ώστε να μπορούν να τα αποκτήσουν περισσότεροι μουσικόφιλοι.

Το 2002 μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame ως ένας από τους πλέον καταξιωμένους μουσικούς της ροκ σκηνής. Κάποτε τραγουδούσε το «Learning to Fly». Τώρα θα πετάξει για άλλους γαλαξίες.

Καλή του στράτα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...