192
Ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών | Twitter

Πέθανε ο Λιούις Γκίλμπερτ σκηνοθέτης ταινιών (και) του Τζέιμς Μποντ

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2018, 22:47
Ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών
|Twitter

Πέθανε ο Λιούις Γκίλμπερτ σκηνοθέτης ταινιών (και) του Τζέιμς Μποντ

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2018, 22:47

Ενας από τους πλέον επιτυχημένους σκηνοθέτες, με μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες στο παλμαρέ του, μεταξύ των οποίων και τρεις από τις ταινίες της εμβληματικής σειράς ταινιών του «Τζέιμς Μποντ», άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 98 ετών, στο Μονακό. Εκεί, ζούσε μόνιμα από το 1975, ενώ υπέφερε από άνοια για πάνω από μια δεκαετία.

Ο Λιούις, σκηνοθέτης των «Ζεις μονάχα δύο φορές», με τον Σον Κόνερι, «Η κατάσκοπος που με αγάπησε», με τον Ρότζερ Μουρ και «Επιχείρηση μουνρέικερ», επίσης με τον Ρότζερ Μουρ, γεννήθηκε το 1920 και άφησε το στίγμα του στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Μεγάλη σκηνοθετική του επιτυχία ήταν επίσης το «Alfie», με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Κέιν.

Η καριέρα του ως σκηνοθέτης ξεκίνησε το 1945, με την ταινία «The Ten Year Plan», και ολοκληρώθηκε το 2002, με το «Before You Go». Μία πορεία 57 χρόνων, με σημαντικές επιτυχίες και στιγμές, με αποκορύφωμα τις τρεις από τις ταινίες της σειράς Τζέιμς Μποντ.

Ο γιος του σκηνοθέτη, Τζον Γκίλμπερτ, επιβεβαίωσε τον θάνατο του πατέρα του, σε δήλωσή του προς το BBC. «Ο πατέρας μου πέθανε στον ύπνο του», είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Ηταν ένας υπέροχος άνθρωπος με καταπληκτικό χιούμορ. Εργαζόταν σκληρά και είχαμε συνεργαστεί σε αρκετές ταινίες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...