232
| .

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Χύτας

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2018, 14:16

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Χύτας

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2018, 14:16

Ενας σεμνός, χαμηλών τόνων ηθοποιός, με μακρά παρουσία, ο Νίκος Χύτας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Είχε πάρει μέρος σε δεκάδες τηλεοπτικά σίριαλ, ταινίες και σε θεατρικές παραστάσεις.

Εκτός από την τέχνη, ο Νίκος Χύτας λάτρευε τη γη, το χωριό του και την ακριτική Κάσο, νησί από το οποίο κατάγεται η σύζυγός του Βιργινία Βιντιάδη με την οποία απέκτησε τον 25χρονο Μάνο.

Είχε επιλέξει να κατοικεί μακριά από το κέντρο, κοντά στο βουνό, καλλιεργώντας στον κήπο του λαχανικά και φρούτα που μοίραζε στους φίλους του, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Δόξα τω θεώ δεν υποφέρω μ’ αυτή τη δουλειά. Με τιμάει, την τιμάω κι εγώ. Δεν ταλαιπωρούμαι γιατί δεν θέλω να είμαι ο πρώτος. Μ’ ενδιαφέρει μόνο ο ρόλος που θα υποδυθώ να είναι κάτι ιδιαίτερο, να κάνω κάτι που να με εξιτάρει, κάτι που να με ταξιδεύει, κάτι που να το θυμάμαι μετά σαν ένα όμορφο σταθμό στην πορεία μου. Το να θέλω να είμαι πρώτος το είχα παλιά, όταν ήμουν μικρός, τώρα το έχω αφήσει πίσω μου» είχε δηλώσει.

Είχε ακόμη υπηρετήσει τα κοινά ως δημοτικός σύμβουλος Παιανίας και ήταν ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Θύρας Τέχνης Παιανίας, με πλούσιο έργο στην περιοχή.

H νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στις 17:30 στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στα Γλυκά Νερά. Η οικογένειά του επιθυμεί αντί στεφάνων να στηριχθεί το έργο της Κιβωτού του Κόσμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...