279
Ο τζαμαϊκανός Χάρολντ Φεργουέδερ πέθανε λίγες ημέρες αφού έκλεινε τα 97 έτη | jamaicaobserver.com

Πέθανε ο γιος του γηραιότερου ανθρώπου του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2017, 19:36
Ο τζαμαϊκανός Χάρολντ Φεργουέδερ πέθανε λίγες ημέρες αφού έκλεινε τα 97 έτη | jamaicaobserver.com

Πέθανε ο γιος του γηραιότερου ανθρώπου του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2017, 19:36

Οταν αφαιρέθηκε το όνομα της Εμα Μοράνο από την κατάταξη με τους γηραιότερους ανθρώπους του κόσμου, τη θέση της πήρε η Βάιολετ Μπράουν, μία γλυκύτατη 117χρονη κυρία που ζει στη Τζαμάικα και τυλίγει τα μαλλιά της με πολύχρωμα μαντίλια. Γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου το 1900 στην Τζαμάικα, όταν η νήσος βρισκόταν υπό τον έλεγχο της βρετανικής αυτοκρατορίας. Στο επάγγελμα κάποτε ήταν δασκάλα μουσικής και χαϊδευτικά τη φωνάζουν ακόμη «Auntie V».

Κατά τύχη, την ημέρα που η ιταλίδα μακροβιότερη γυναίκα του κόσμου -και ο τελευταίος κρίκος του σήμερα με τον 19ο αιώνα!- ξεψύχησε, δηλαδή το περασμένο Σάββατο, γιόρταζε τα γενέθλιά του ο μεγαλύτερος γιος της Βάιολετ Μπράουν.

Ο Χάρολντ Φεργουέδερ έκλεινε τα 97 έτη. Μπορεί εκείνη την ημέρα να σκέφτηκε ότι έχει μπροστά του μία γεμάτη εικοσαετία, ότι θα ξεπερνούσε τα 100, όπως και η μητέρα του. Ξεψύχησε λίγες ημέρες μετά τα γενέθλιά του, δηλαδή λίγες ημέρες αφότου η μητέρα του κηρύχθηκε ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Πρόσφατα ο ίδιος είχε αρρωστήσει αλλά έμοιαζε να αναρρώνει. Ξύπνησε μία ημέρα ζαλισμένος και μέχρι το μεσημέρι η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί, όπως είπε η Ελέιν ΜακΓκάουντερ, μία από τις νοσοκόμες που τον φρόντιζαν. «Δεν περιμέναμε να συμβεί αυτό», είπε η ίδια. «Ηταν ένας υπέροχος άνδρας, πολύ πολύ μοναδικός».

Ο Χάρολντ έμενε μαζί με τη μητέρα του στην Νουανβάλε, στη νοτιοδυτική Τζαμάικα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί αλλά πέρασε το περισσότερο μέρος της ζωής του στη Βρετανία. Αφησε πίσω του τη Βάιολετ Μπράουν και άλλα τέσσερα αδέρφια.

Το μυστικό της Βάιολετ για μία μεγάλη, χαρούμενη ζωή είναι η «σκληρή δουλειά και το καλό φαγητό, μακριά από το αλκοόλ», όπως έχει πει η ίδια. «Τρώω τα πάντα, εκτός από χοιρινό και κοτόπουλο, δεν πίνω ρούμι και όλα αυτά». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...