628
Οι περισσότεροι, πάντως, τη θυμούνται ως «Θηλυκό Τσατσένκο» | YouTube

Πέθανε η ηθοποιός Βέτα Μπετίνη (και στιχουργός του «Μη γυρίσεις» των Κατσιμίχα)

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 18:42
Οι περισσότεροι, πάντως, τη θυμούνται ως «Θηλυκό Τσατσένκο»
|YouTube

Πέθανε η ηθοποιός Βέτα Μπετίνη (και στιχουργός του «Μη γυρίσεις» των Κατσιμίχα)

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 18:42

Η ηθοποιός Βέτα Μπετίνη δεν είναι, πια, εδώ.

Νοσηλευόταν εδώ και δύο ημέρες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ύστερα από επιπλοκές που παρουσίασε έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο εξωτερικό. Η Βέτα Μπετίνη βρισκόταν στον 6ο όροφο του Ευαγγελισμού, με προβλήματα στα νεφρά, αλλά το πρωί της Τετάρτης η κατάστασή της παρουσίασε επιδείνωση και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Τελικά, στις 15:45 της ίδιας ημέρας η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή, αφήνοντας τον χώρο της Τέχνης φτωχότερο.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η κόρη της, μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook.

Εκεί, σημείωσε με συγκίνηση.

Η ηθοποιός και τα περασμένα χρόνια είχε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με την υγεία της. Τον Απρίλιο του 2015 η ηθοποιός είχε βρεθεί στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και είχε αποκαλύψει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Τότε είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, τον πολέμησε με χειρουργεία και αλλεπάλληλες θεραπείες.

Κατάφερε να το ξεπεράσει και, μάλιστα, έναν χρόνο μετά, είχε επιστρέψει ενεργά, κάνοντας μουσικές παραστάσεις.

«Σταμάτησα από το θέατρο πριν από δέκα χρόνια και έπεσα σε κατάθλιψη. Νόμιζα ότι ήταν κατάθλιψη κι εγώ και το παιδί μου και τους ταλαιπώρησα λίγο. Στο τέλος έγινε πιο βαρύ το επεισόδιο, οπότε ένας υπέροχος γιατρός νευροχειρουργός, αφού έκανα διάφορες εξετάσεις είδε ότι έχω ένα “τέρας” στο κεφάλι μου. Εδώ δεν το αναλάμβαναν γιατί έλεγαν ότι μπορεί να πεθάνω στο χειρουργείο, στην εντατική. Με έστειλαν στη Γερμανία σε έναν καταπληκτικό γιατρό, έκατσα ένα μήνα και μου το αφαίρεσε όλο, έγινα καλά. Είχα τεράστιο όγκο και πάνω στο συναίσθημα», είχε αναφέρει το 2016 στο Γρηγόρη Αρναούτογλου και στην εκπομπή «Καρντάσιανς».

Δείτε στο βίντεο όσα είχε πει η ίδια

Η Βέτα Μπετίνη, που έκανε πολλούς να γελάσουν, κατάφερε να συγκινήσει για περισσότερα από 20 χρόνια όχι μόνο με την υποκριτική της ικανότητα ως «Θηλυκός Τσατσένκο». Ανήκε στην παρέα των ηθοποιών που αγαπήσαμε μέσα από τις θρυλικές βιντεοταινίες. «Ντετέκτιβ για κλάματα», «Κλασική περίπτωση βλάβης», «Καμικάζι αγάπη μου», «Το ψώνιο», «Βασικά… καλησπέρα σας».

Ως άνθρωπος της τηλεόρασης πρωταγωνίστησε σε μεγάλες επιτυχίες, «Βεγγαλικά», «Η αλεπού και ο μπούφος», «Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη», «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», «Μάμα μία», «Οι μεν και οι δεν».

Ταυτόχρονα, ξεχώρισε και για την πένα της. Δεν είναι τυχαίο ότι έγραψε τους στίχους, ανάμεσα σε άλλους, του τραγουδιού «Μη γυρίσεις» που ερμήνευσαν οι αδερφοί Κατσιμίχα, το μακρινό 1989.

20729557_102174400506722_5651987173547948242_n

Μάλιστα, η ίδια είχε αποκαλύψει ότι τα δύο αδέρφια δεν ήθελαν να βάλουν το όνομά της στο βίντεο κλιπ του κομματιού. «Το όνομά μου το έγραφε στον δίσκο, αλλά εκεί που θα το έβλεπε πολύς κόσμος, στο βιντεοκλίπ, δεν το έγραφε», σημείωνε όποτε γινόταν αναφορά σε αυτή την υπόθεση. «Ο Μπουρμάς είχε γράψει το τραγούδι και το είχε τραγουδήσει η Κλεοπάτρα, ως demo. Ηταν φίλη με τον Χάρη Κατσιμίχα, το ακούει και τρελαίνεται. Κι έκανε και το άλλο: άλλαξε δύο λέξεις μέσα στο τραγούδι. Αυτό ήταν που με τσάντισε πιο πολύ. Αλλιώς χέστ… εγώ αν θα μπει το όνομά μου στο βίντεο κλιπ. Και πήρε τον μισό στίχο στα δικαιώματα», έλεγε η ίδια, όπως της δινόταν η ευκαιρία.

Βέβαια, η ίδια έχει πει ότι ο Χάρης την είχε αναζητήσει -το 1992- για να λύσουν το ζήτημα και, μάλιστα, εκείνος τότε ρύθμισε και τα δικαιώματα στην ΑΕΠΙ, ώστε να τα λαμβάνει ακέραια η ηθοποιός. «Είχε έρθει ο Χάρης και με βρήκε και τα έριχνε σε άλλους, ότι δεν έφταιγε αυτός, ότι έφταιγε ο παραγωγός», έλεγε η Μπετίνη. «Μου έχουν πει άνθρωποι, που ήταν κολλητοί του, πως είχε πάθει τέτοια τρέλα με αυτό το τραγούδι που δεν ήθελε να πιστέψει ότι είναι άλλου», υπογράμμιζε η ίδια.

Η Καλλιόπη Λεγάκη είχε φτιάξει ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή τής Μπετίνη με τίτλο «Lovely Big Veta!».

Η Βέτα ήταν μία ιδιαίτερα Big γυναίκα. Φυσικά όχι στα κιλά, ποιος νοιάζεται για αυτό, αλλά στο χαμόγελο και την ψυχή.

Καλό της ταξίδι…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...