234
Ο Νίκος Τόσκας εμφανίστηκε διαφορετικός από τις προηγούμενες τοποθετήσεις του | George Vitsaras / SOOC

Περισσότερη Αστυνομία στους δρόμους υπόσχεται τώρα ο Τόσκας

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2018, 11:55
Ο Νίκος Τόσκας εμφανίστηκε διαφορετικός από τις προηγούμενες τοποθετήσεις του
|George Vitsaras / SOOC

Περισσότερη Αστυνομία στους δρόμους υπόσχεται τώρα ο Τόσκας

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2018, 11:55

Ισως, δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε ποικίλα σχόλια με τις φιλοσοφικού τύπου δηλώσεις του μετά τα συνεχόμενα κρούσματα βίας σε όλη την επικράτεια. Ετσι, ο Νίκος Τόσκας εμφανίστηκε με μία διαφορετική ρητορική στην «Εφημερίδα των Συντακτών» όπου υποσχέθηκε περισσότερες πεζές περιπολίες αστυνομικών στους δρόμους.

«Θα κατεβάσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στον δρόμο» είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας πως έως τώρα αποσυρθεί 150 αστυνομικοί από την προστασία δικαστικών και θα μετατεθούν και άλλοι που υπηρετούν στην ασφάλεια πολιτικών προσώπων.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι, προκειμένου να βρεθεί το απαραίτητο προσωπικό για τις περιπολίες, θα συνεχιστεί η αφαίρεση αστυνομικών από την φύλαξη επισήμων και προσώπων που – όπως εκτίμησε – δεν τη χρειάζονται.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις από προστατευόμενα πρόσωπα, ο κ. Τόσκας κατηγόρησε τους επικριτές του πως επιζητούν «προνομιακή μεταχείριση» διότι πιστεύουν ότι «δήθεν κινδυνεύουν».

Ακόμα, ο κ. Τόσκας υπεραμύνθηκε της απόφασης για κατάργηση της ομάδας Δέλτα, λέγοντας πως επρόκειτο για μία ομάδα που δρούσε χωρίς σχέδιο και δίχως έλεγχο. Ακόμα, όταν ρωτήθηκε για θέμα των Εξαρχείων και της γενικευμένης ανομίας στην περιοχή, επέλεξε να πετάξει το γάντι της συνεργασίας στον δήμαρχο Αθηναίων.

Τέλος, όσον αφορά τους έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, αναφέρει ότι η Τουρκία δεν σεβάστηκε το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της NATOϊκής Συμμαχίας. Σημείωσε μάλιστα πως η στάση της Άγκυρας δυσκολεύει τις συνεργασίες μεταξύ γειτόνων, συνεργασία που θα πρέπει να επανέλθει για το καλό και των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...