426
O Καλάθης -που φορτώθηκε από νωρίς με τέσσερα φάουλ και δεν μπορούσε να βοηθήσει- αποχωρεί απογοητευμένος. Οι Σλοβένοι πανηγυρίζουν | INTIME

Περιορισμένων δυνατοτήτων η Εθνική έχασε και από τη Σλοβενία

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2017, 18:43
O Καλάθης -που φορτώθηκε από νωρίς με τέσσερα φάουλ και δεν μπορούσε να βοηθήσει- αποχωρεί απογοητευμένος. Οι Σλοβένοι πανηγυρίζουν
|INTIME

Περιορισμένων δυνατοτήτων η Εθνική έχασε και από τη Σλοβενία

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2017, 18:43

Αν η ευρεία νίκη επί των Ισλανδών στην πρεμιέρα έκρυψε τις αδυναμίες και η ηρωική «επιστροφή» στο τέλος εξωράισε την ήττα από τους Γάλλους στο δεύτερο ματς του Ευρωμπάσκετ, η ήττα από τους Σλοβένους το απόγευμα της Κυριακής δεν αφήνει πια αμφιβολία: αυτή η Εθνική Ελλάδος που ετοίμασε ο Κώστας Μίσσας -έστω και έχοντας το ελαφρυντικό ότι την ανέλαβε απελπιστικά αργά, λόγω της κωλυσιεργίας της ΕΟΚ- φαίνεται να είναι μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων.

Η Ελλάδα έχασε 78-72, αλλά το πρόβλημα δεν είναι η ήττα όσο η εμφάνιση. Οι ελληνες παίκτες -παρά το κρεσέντο του Σλούκα (18 π.) ή τον ηρωισμό καμιά φορά του Μπουρούση και τη δύναμη του Πρίντεζη, παρά την δυνατή εμφάνιση στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο, που έγινε η ανατροπή του νεκρού πρώτου δεκαλέπτου, όπου χάναμε με 13 πόντους- και πάλι δεν έπαιξαν καλό μπάσκετ.

Ισως να μην έχει πια το έμψυχο δυναμικό: κάποια στιγμή έπρεπε να πάρει ανάσες ο Σλούκας και το παιχνίδι χάθηκε ελλείψει άλλου.

1741808
Ο Πρίντεζης πέτυχε 10 πόντους, πήρε 10 ριμπάουντ αλλά στο τέλος κουράστηκε (INTIME)

Στις λεπτομέρειες; Στις λεπτομέρειες. Σε κάτι χαμένα ριμπάουντ που είπε ο Μίσσας, σε κάτι λέι άπ που δεν μπήκαν και σε κάτι λέι άπ των Σλοβένων που μπήκαν -ο Ντόντσιτς μπήκε αντί του Ντράγκιτς στο 33 και νοικοκύρεψε το παιχνίδι της Σλοβενίας, δημιούργησε, σκόραρε. Αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Κρίνεται στο κρύσταλλο των παικτών και στις λεπτομέρειες.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ελλάδα δέχτηκε 28 πόντους, οι παίκτες έδειξαν κουρασμένοι και λογικά έχασε το παιχνίδι.

Σε όλο το ματς η Ελλάδα είχε 4/27 σουτ εκτός ρακέτας. Και πολύ λογικά έχασε το παιχνίδι.

Οι παίκτες και οι δημοσιογράφοι που ακολουθούν την Εθνική δικαιολογήθηκαν ότι η ομάδα «χτίζεται παιχνίδι με παιχνίδι», αλλά αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό και όχι στο Ευρωμπάσκετ.

Τώρα η Ελλάδα ελπίζει να διεκδικήσει την πρόκριση στη συνέχεια απέναντι στη διοργανώτρια Φινλανδία (o αγώνας την Τρίτη στις 8 μ.μ.) και να πετύχει μια ευνοϊκή διασταύρωση στα νοκ άουτ ματς.

Μπορεί να καταφέρει κάτι καλύτερο. Σίγουρα. Σε σχέση με την αποκαρδιωτική εμφάνιση κόντρα στη Γαλλία, οι Ελληνες έδειξαν πιο δυνατοί και να έχουν τη διάθεση να γυρίσουν ένα ματς που από την αρχή δεν πήγε καλά. Αλλά και πάλι έχασαν. Και άρχισαν να συνηθίζουν στο αποτέλεσμα…

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 35-30, 52-58, 78-72

Σλοβενία (Κοκόσκοβ): Ράντολφ 8, Ντράγκιτς 20, Νίκολιτς, Πρέπελιτς 16, Μούριτς 6, Μπλάζιτς, Βίτνμαρ 6 (9ρ.), Ζάγκορατς, Ντίμετς, Τσάντσαρ, Ντόντσιτς 22 (7/12σ.).

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 6, Μπουρούσης 9, Σλούκας 18 (6ασ.), Παππάς 10, Παπαγιάννης 10, Πρίντεζης 10 (10ρ.), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5 (6ρ.), Μπόγρης, Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...