891
Σταύρος Κοντονής (αριστερά) και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (δεξιά) είχαν μιλήσει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από σύστασης του ελληνικού κράτους - τώρα δηλώνουν αναρμόδιοι... | ΙΝΤΙΜΕnews

Πέφτει η αυλαία στην οπερέτα της Novartis

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 12:02
Σταύρος Κοντονής (αριστερά) και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (δεξιά) είχαν μιλήσει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από σύστασης του ελληνικού κράτους - τώρα δηλώνουν αναρμόδιοι...
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πέφτει η αυλαία στην οπερέτα της Novartis

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 12:02

Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής η τελευταία πράξη της «οπερέτας Νοvartis». Παρά τις πομπώδεις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών που χαρακτήριζαν την υπόθεση «το μεγαλύτερο σκάνδαλο» στην ιστορία της χώρας, η κυβερνητική πλειοψηφία περιορίστηκε τελικά σε μία απλή δήλωση αναρμοδιότητας της Βουλής (αναφορικά με την άσκηση διώξεων), αφού δεν της «βγήκε» ούτε καν επικοινωνιακά το στήσιμο της όλης υπόθεσης.

Ετσι, οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καλούνται σήμερα να ξεχάσουν τα περί «μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως κράτους» και να πουν «όχι» κατά τη βραδινή ψηφοφορία (είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 20.00) στη δίωξη των δέκα εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων λόγω… αναρμοδιότητας.

Και αυτό γιατί το κυβερνητικό πόρισμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Βουλή δεν είναι αρμόδια να ασκήσει διώξεις, οπότε ο  φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην τακτική Δικαιοσύνη.

Η αποψινή διαδικασία θα έχει και πάλι έντονα επικοινωνιακό χαρακτήρα, αφού θα στηθούν 10 κάλπες (μία για κάθε εμπλεκόμενο) όπου οι βουλευτές θα κληθούν να επιλέξουν είτε το «ΝΑΙ» στη δίωξη (για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα), είτε το «ΟΧΙ» στη δίωξη λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής. Τους δίνεται επίσης η δυνατότητα να δηλώσουν απλώς «παρών».

Στη σημερινή συζητήση συμμετέχουν τόσο η ΝΔ όσο και η ΔΗΣΥ ενώ εκτός από τους εκπροσώπους των κομμάτων αναμένεται να μιλήσουν και οι εννέα εκ των δέκα εμπλεκομένων – όλοι δηλαδή πλην του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου που βρίσκεται σε αποστολή με την ιδιότητα του Επιτρόπου της ΕΕ. Στη συζήτηση θα παρέμβουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο Επίτροπος απέστειλε ήδη υπόμνημα στην Βουλή όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι επιβεβαιώθηκε πλήρως η ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου εναντίον του, αλλά ταυτόχρονα και οι αξιόποινες πράξεις από τους ψευδομάρτυρες και τους ηθικούς αυτουργούς της σκευωρίας σε βάρος του.

«Η σκευωρία ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ και οι σκευωροί ‘προστατευόμενοι’ ή όχι, προσπαθούν να διασωθούν από την δίκαιη οργή των θυμάτων τους, καθώς και την απαξίωσή τους στην κοινή γνώμη της χώρας, αλλά και τη Δικαιοσύνη, με την οποία αργά ή γρήγορα θα βρεθούν αντιμέτωποι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος και στον ίδιο τόνο επισημαίνει :

«Τα προτεινόμενα πορίσματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, παρά τις 60 σελίδες τους και τις ιστορικές αναδρομές ακόμη και μέχρι το 1822!!!, είναι απόλυτα ΚΕΝΑ κάθε ουσιαστικού περιεχομένου, επιχειρούν αποκλειστικά και μόνο να διαχειριστούν την κατάρρευση όσων οι ίδιοι βουλευτές οι οποίοι τα υπογράφουν διατυμπάνιζαν στη Βουλή και στα ΜΜΕ για το ‘δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους’, υπογράφοντας πάλι οι ίδιοι την πρόταση παραπομπής, την οποία ‘πρότασή τους’ τώρα κρίνουν ως νομικά αβάσιμη και απαράδεκτη(!!!), αφού την υπέβαλλαν στην αναρμόδια κατά τους ίδιους Βουλή και ενώ προηγουμένως είχαν ψηφίσει υπέρ της πρότασης αυτής στην Ολομέλεια»!

Τονίζει επίσης με νόημα ότι θα περίμενε από την κυβερνητική πλειοψηφία να απαιτήσει από την Εισαγγελία κατά των Εγκλημάτων Διαφθοράς «να καταθέσει στην Βουλή των Ελλήνων τα πορίσματα των ελέγχων που διεξήχθησαν, παράλληλα με τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ίδιων των πολιτικών προσώπων και των συγγενών τους, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι αυτοί, αντί να αποκρύπτουν τα εν λόγω πορίσματα και να επιμένουν στο διασυρμό των πολιτικών προσώπων, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι εν λόγω έλεγχοι ΔΕΝ αποκάλυψαν απολύτως ΤΙΠΟΤΕ».

«Τα πορίσματα αυτά θα αποτελούσαν σημαντικό στοιχείο για τη συζήτηση σήμερα στη Βουλή, ώστε κάθε βουλευτής να αποφασίσει κατά συνείδηση», εκτιμά ο πρώην υπουργός, «αντίθετα όμως, προτιμούν να αποκρύπτουν με κάθε τρόπο την αλήθεια, προκειμένου να συνεχίζουν τη συκοφαντική τακτική τους».

Οσο για την πρόταση της πλειοψηφίας (να επιστραφεί ο φάκελος στη Δικαιοσύνη), ο κ. Αβραμόπολους κάνει λόγο για «εν τοις πράγμασι ομολογία» ανυπαρξίας στοιχείων και αδυναμίας στήριξης της κατηγορίας σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων.

«Μοναδικός σκοπός της σημερινής διαδικασίας» υπογραμμίζει «είναι η δημιουργία, για μια ακόμη φορά, ‘ψευδών εντυπώσεων’ στην κοινή γνώμη ότι δήθεν υφίσταται ακόμη κάποιο αντικείμενο ελέγχου και έρευνας ποινικών ευθυνών, ισχυριζόμενοι ότι απλώς αλλάζουν τον αρμόδιο για τη διενέργειά του (η Δικαστική εξουσία αντί της Βουλής), πλην όμως η Δικαστική εξουσία αποφάνθηκε ήδη ότι αποκλειστικά αρμόδια είναι η Βουλή, όταν απέστειλε τον σχετικό φάκελο και η Ολομέλεια της Βουλής συνέστησε Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

Στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνει ότι «η δημιουργία, σκόπιμα, ψευδούς σύγκρουσης αρμοδιότητας μεταξύ Βουλής και Δικαιοσύνης, αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνον στη διατήρηση της υπόθεσης σε εκκρεμότητα για λόγους εντυπώσεων, παραβλέποντας ότι η διαχείριση αυτή εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υποβαθμίζει τον πολιτικό πολιτισμό και τη Δημοκρατία στη χώρα μας, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνονται οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος καλεί τέλος τους βουλευτές, ενόψει της αποψινής ψηφοφορίας, να κρίνουν κατά συνείδηση, να υπερβούν το κομματικό συμφέρον και την κομματική πειθαρχία και να ψηφίσουν για κάθε πολιτικό πρόσωπο αποκλειστικά και μόνο στη βάση της προσωπικής τους πεποίθησης και της συνείδησής τους.

Την ίδια ώρα ωστόσο αίσθηση και ερωτήματα προκαλεί η ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να διαβιβάσει στην Βουλή, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συζήτησης του πορίσματος για την Novartis, τη διάταξη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, δια της οποίας τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις του κ. Αβραμόπουλου, αλλά και των κ.κ. Βαγγέλη Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά κατά των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίζονται την επίμαχη υπόθεση.

Η διαβίβαση των εγγράφων εκτιμάται ότι έγινε προκειμένου να συσχετιστούν με τις δικογραφίες κατά των Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που ήδη βρίσκονται στην Βουλή μετά από μηνύσεις των κ.κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδου και Βενιζέλου.

Την Πέμπτη ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυση σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Δικαιοσύνης για την σπουδή που επέδειξε στην ανακοίνωση της σχετικής διάταξης του εισαγγελικού λειτουργού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...