278
Τα τρία κορίτσια φιλοξενούνται για την ώρα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων |

Σοκ από την εγκατάλειψη τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2017, 09:57
Τα τρία κορίτσια φιλοξενούνται για την ώρα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων |

Σοκ από την εγκατάλειψη τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2017, 09:57

Τις τελευταίες ημέρες μια ιστορία εγκατάλειψης τριών μικρών κοριτσιών έχει προκαλέσει αίσθηση στην Πάτρα, καθώς περιφέρονταν ασυνόδευτα κοντά στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τουλάχιστον 48 ώρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», τα παιδιά εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή απέναντι από το νοσοκομείο από περίοικους, ενώ κινδύνευαν να τραυματιστούν από διερχόμενα αυτοκίνητα, καθώς κινούνταν στα όρια του δρόμου.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και τα τρία κορίτσια μεταφέρθηκαν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Η καταγωγή τους δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο εκτιμάται πως προέρχονται από οικογένεια Ρομά ή αλλοδαπών, καθώς γιατροί και νοσηλευτές τους μιλούν -κυρίως στο μεγαλύτερο που είναι περίπου τριών ετών χρονών- αλλά δεν ανταποκρίνονται, δείχνοντας να μην καταλαβαίνουν τη γλώσσα. Το δεύτερο κοριτσάκι είναι δύο ετών ενώ το βρέφος υπολογίζεται ότι έχει ηλικία περίπου επτά μηνών.

https://www.youtube.com/watch?v=J84saHPHUe8

Αμεσα ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές, ενώ επί τόπου κλήθηκαν και στελέχη του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου Πατρών.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων Πατρών άσκησε δίωξη κατ’ αγνώστων για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Ασφάλειας για τον εντοπισμό των γονέων ή συγγενών των δύο νηπίων και του βρέφους.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τα παιδιά βρίσκονταν από το περασμένο Σάββατο στο πεζοδρόμιο επί της οδού Ερυθρού Σταυρού, κοντά στο Καραμανδάνειο.

Ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, Γιώργος Κροκιδάς δήλωσε ότι η κατάστασή τους είναι γενικά καλή, δεν έχουν στο σώμα τους κάποια σημάδια κακοποίησης αλλά δείχνουν τρομαγμένα.

Από χθες είναι μεγάλο το ενδιαφέρον πολιτών που επιθυμούν να φιλοξενήσουν τα τρία κορίτσια. «Υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχουν τηλεφωνήματα, όμως δεν είναι εύκολο να γίνει. Το νομικό πλαίσιο είναι τέτοιο, που είναι δύσκολο να προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία. Μάλλον μέσω ιδρύματος θα γίνει κάποια υιοθεσία και όχι απευθείας», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» η διοικήτρια του Καραμανδανείου, Βασιλική Γεωργιοπούλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...