401
O κ. Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΔΗΣΥ τον περασμένο Ιούνιο | INTIMEnews / Γρηγόρης Χρυσοχοΐδης

«Παρών» Θεοδωράκη στις διεργασίες για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2017, 12:58
O κ. Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΔΗΣΥ τον περασμένο Ιούνιο
|INTIMEnews / Γρηγόρης Χρυσοχοΐδης

«Παρών» Θεοδωράκη στις διεργασίες για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2017, 12:58

Οσο πλησιάζει η διαδικασία ανάδειξης του ηγέτη στον νέο ενιαίο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, οι ζυμώσεις και οι διεργασίες κορυφώνονται. Οι υποψήφιοι διεκδικητές αυξάνονται καθώς μετά τη Φώφη Γεννηματά και τον Γιώργο Καμίνη, ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοινώνει την Τετάρτη την υποψηφιότητά του, ενώ από πηγές του Ποταμιού επιβεβαιώνεται ότι και ο Σταύρος Θεοδωράκης προτίθεται να δηλώσει παρών στη διαδικασία.

Ξεκαθαρίζεται ωστόσο, ότι ο κ. Θεοδωράκης θα μπει στην κούρσα μόνο σε περίπτωση που αφορά στη συγκρότηση ενός νέου φορέα και όχι τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ). Ο ί διος δηλ. αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να βάλει το όνομά του δίπλα στις άλλες υποψηφιότητες για την ηγεσία της ΔΗΣΥ. Όπως εξάλλου έχει επαναλάβει και κατά το παρελθόν, αν τελικά το ενδιαφέρον του για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς πάρει πιο συγκεκριμένη μορφή (δηλ. την υποβολή υποφηφιότητας για την ηγεσία της) αυτό θα γίνει μόνο αν η νέα προσπάθεια αποκτήσει «κινηματικό χαρακτήρα».

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του επικεφαλής του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις εντός των επόμενων ημερών και σίγουρα πριν το τέλος του μήνα.

Σε κάθε περίπτωση αν τελικά το Ποτάμι μπει στη διαδικασία της συγκρότησης του νέου πολιτικού φορέα ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι σίγουρα υποψήφιος πρόεδρός του. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει καμία σκέψη στήριξης κάποιου άλλου υποψηφίου.

Την ίδια ώρα πάντως, δεν αποκλείεται η  συνέχιση της αυτόνομης πορείας του Ποταμιού ή ακόμα και το ενδεχόμενο συμπόρευσης με φορείς όπως πχ η «Ωρα Αποφάσεων» της Άννας Διαμαντοπούλου. Σε πρόσφατη συνέντευξή της μάλιστα η κ. Διαμαντοπούλου είχε επιβεβαιώσει το «φλερτ», εκτιμώντας «ότι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι καυτοί μήνες πολιτικά». Υπάρχει σύγκλιση με τους κύριους Βενιζέλο και Θεοδωράκη, είχε πει, για να τονίσει πως πλέον είναι ώρα να προχωρήσει «μία πιο συγκεκριμένη μορφή συζητήσεων».

Ένας ακόμα παράγοντας που κάνει πιο πιθανή τη συμμετοχή του κ. Θεοδωράκη στην κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας του νέου φορέα, είναι το γεγονός ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού γνωρίζει πως οι πιθανότητες να κερδίσει τη μάχη απέναντι στη Φώφη Γεννηματά αυξάνονται όσο μεγαλύτερο αποδειχθεί το εκλογικό σώμα το οποίο θα μετάσχει στη διαδικασία.

Όπως γράφει η «Καθημερινή», ήδη οι υποψηφιότητες Καμίνη και Ραγκούση -αλλά και το ενδεχόμενο να προστεθούν αυτές των Γιάννη Μανιάτη και του Νίκου Ανδρουλάκη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- θα αυξήσουν το εκλογικό σώμα που θα προσέλθει στις κάλπες για τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα. Κατά συνέπεια αυτό που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη είναι η εκτίμηση ότι θα τα καταφέρει να μπει στη δυάδα των τελικών διεκδικητών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...