282
Το εξώφυλλο του βιβλίου | Εκδόσεις Καστανιώτη

Παρουσιάζεται στον Ιανό το μυθιστόρημα του Κώστα Λογαρά «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2018, 16:42
Το εξώφυλλο του βιβλίου
|Εκδόσεις Καστανιώτη

Παρουσιάζεται στον Ιανό το μυθιστόρημα του Κώστα Λογαρά «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2018, 16:42

Εμπνευσμένο από γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί στην πραγματικότητα, το μυθιστόρημα «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο» του Κώστα Λογαρά παρακολουθεί τη δραματική ιστορία ενός ανθρώπου που φθάνει ως το έγκλημα, ταυτόχρονα όμως και την πτωτική πορεία της χώρας, στο διάστημα των τελευταίων δεκαετιών. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το άτομο ως όργανο του ανεξέλεγκτου κακού. Στο φόντο, η αυθαιρεσία της εξουσίας, που συντελεί στη διάβρωση της κοινωνίας και στη διάχυση του κακού πάνω στο σώμα της.

Η εκδήλωση της παρουσίασης αυτού του μυθιστορήματος θα γίνει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 20:30, στον Ιανό (Σταδίου 24), από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Για το βιβλίο αυτό θα μιλήσει η δημοσιογράφος Μαρία Θέρμου.
Αποσπάσματα από τις σελίδες του θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Καραμπέτσης και η βραδιά θα κλείσει μουσικά με τον γνωστό δεξιοτέχνη των κρουστών Νίκο Τουλιάτο.

Ο Κώστας Λογαράς (facebook.com)
Ο Κώστας Λογαράς (facebook.com)

Πεζογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και δοκιμιογράφος, ο Κώστας Λογαράς ανιχνεύει σε αυτό το μυθιστόρημα τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, σε μια εποχή γενικότερης έκπτωσης ηθικής και αξιών. Ήρωάς του ο Μαρίνος Τριάντης ο οποίος έχει μόλις αποφυλακιστεί, ύστερα από τριάντα χρόνια κάθειρξης για μια σκληρή δολοφονία: Του δεκαεξάχρονου «φίλου» του.

Ζει μόνος στην Πάτρα, σ’ έναν απόμερο δρόμο του λιμανιού της – πέρασμα μεταναστών προς την κοντινή Ιταλία, με μοναδική του συντροφιά το σκυλί του, τον Ραμόν. Με το στίγμα του ισοβίτη να τον ακολουθεί, σε μια πόλη ρημαγμένη από την κρίση και αλλαγμένη από τον χρόνο, προσπαθεί να επιβιώσει ζώντας με τα ψίχουλα από την ήδη πενιχρή σύνταξη της γριάς μάνας του. Παλεύει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή. Αλλά είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να σταθεί όρθιος σε έναν τόπο που μοιάζει να καταρρέει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...