246
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής | Βολιτάκης Στέλιος / InTimeNews

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ωρας» ζήτησε ο Κοντονής

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2017, 22:49
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής
|Βολιτάκης Στέλιος / InTimeNews

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ωρας» ζήτησε ο Κοντονής

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2017, 22:49

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα» της 11ης Οκτωβρίου, στο οποίο γίνεται αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο.

Η εφημερίδα κυκλοφόρησε με τίτλο: «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 “ανώμαλους”: Βουλή – Τραβεστί».

Το πρωτοσέλιδο προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, όπως έγραψε το ΑΜΠΕ.

Σε ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου ανέφερε ότι «το σημερινό, προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο,  πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ωρας, δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών».

Untitled

«Οσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν», πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε απερίφραστα «το άκρως ομοφοβικό  και επικίνδυνο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Ελεύθερη Ωρα”», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η κυνική στοχοποίηση συμπολιτών μας και η προτροπή σε βία καταδεικνύουν την ατυχή προσπάθεια σκοταδιστικών κύκλων για διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που διαπνέουν τον ελληνικό λαό· μόνο που η προσπάθεια αυτή πέφτει στο κενό διότι τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών βρίσκονται σε εγρήγορση. Επειδή, ωστόσο, πρέπει να μπει ένα τέλος στη γελοιότητα αυτή, καλούμε να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπεται από τον αντιρατσιστικό νόμο για την προστασία της αξιοπρέπειας, της ασφαλείας  και των δικαιωμάτων κάθε πολίτη», συμπλήρωσε η Χαριλάου Τρικούπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...