290
Δειγματολόγιο χειραψιών Ντόναλντ Τραμπ. Πάνω αριστερά με τον Τζάστιν Τριντό που η «τεχνική» του εξουδετέρωσε την κακοποίηση παλάμης στην οποία επιδίδεται ο αμερικανός πρόεδρος. Πάνω δεξιά ο βασανισμός του ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε. Κάτω αριστερά με τον πολυεκατομυριούχο της Silicon Valley Πήτερ Θιλ. Κάτω δεξιά με τον Μιτ Ρόμνι, υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα το 2012 | CreativeProtagon

Οι νευρωτικές χειραψίες του Τραμπ και ο Τριντό που δεν «μάσησε»

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 14 Φεβρουαρίου 2017, 15:43
Δειγματολόγιο χειραψιών Ντόναλντ Τραμπ. Πάνω αριστερά με τον Τζάστιν Τριντό που η «τεχνική» του εξουδετέρωσε την κακοποίηση παλάμης στην οποία επιδίδεται ο αμερικανός πρόεδρος. Πάνω δεξιά ο βασανισμός του ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε. Κάτω αριστερά με τον πολυεκατομυριούχο της Silicon Valley Πήτερ Θιλ. Κάτω δεξιά με τον Μιτ Ρόμνι, υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα το 2012
|CreativeProtagon

Οι νευρωτικές χειραψίες του Τραμπ και ο Τριντό που δεν «μάσησε»

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 14 Φεβρουαρίου 2017, 15:43

O ιδιόμορφος και ελαφρώς νευρωτικός τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος- καρτούν σφίγγει τα χέρια βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο. Δεν άλλαξε τίποτα. Οι χειραψίες του Ντοναλντ Τραμπ ήταν πάντα κάπως σουρεαλιστικές, ενίοτε βίαιες και πάντως άγαρμπες – εξάλλου είναι γνωστό ότι οι χειραψίες αντανακλούν τον χαρακτήρα κάποιου. Αλλά ξαφνικά το πρόσεξαν όλοι. Προφανώς εξαιτίας της πρόσφατης επικής χειραψίας του με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε, όπου το τερμάτισε καθώς ο σπασμός του βραχίονα που αποκαλείται «χειραψία» (με την ευρεία έννοια…) διήρκεσε 19 ολόκληρα δευτερόλεπτα. Και κατέληξε σε μια απεγνωσμένα αμήχανη έκφραση του Ιάπωνα. Που εννοείται έγινε viral.

Και όπως γίνεται πάντα με κάτι παράξενο και αστείο το Διαδίκτυο ανέλαβε τα υπόλοιπα. Παλιές – ακόμα πιο κωμικά νευρωτικές – χειραψίες του Ντόναλντ Τραμπ ξεθάφτηκαν. Video με ανθολογίες χειραψιών κυκλοφόρησαν. Και φυσικά την συνέχεια ανέλαβαν να την δώσουν οι κωμικοί. Με τον κορυφαίο βρετανό John Oliver που στην εκπομπή του «Last Week Toonight» ασχολήθηκε με το θέμα.  Ξαφνικά όλοι πρόσεξαν την άγαρμπη κίνηση του χεριού του με την οποία επιδιώκει να κυριαρχήσει στον απέναντί του.

https://www.youtube.com/watch?v=-SSclEtLXJ8

Ναι. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει τον «δικό του» τρόπο να δίνει το χέρι. Κάποιοι ειδικοί στην ανάλυση της «χαμένης τέχνης της χειραψίας» μπορεί να τον χαρακτηρίσουν από κυριαρχικό έως γελοίο. Το σίγουρο όμως είναι ότι πρώτον διαρκεί γενικά πάρα πολύ και δεύτερον συνδυάζεται με «τράβηγμα» του άλλου προς το μέρος του.

Ολα αυτά όμως μέχρι να γίνει η συνάντηση με τον Τζάστιν Τριντό.

Ο καναδός πρωθυπουργός ήταν ο πιο πρόσφατος επισκέπτης του Λευκού Οίκου. Και είτε πήγε προετοιμασμένος, είτε διαθέτει ένα φυσικό ένστικτο εξουδετέρωσης της περίφημης «χειραψίας Τραμπ». Πάντως κατάφερε να διατηρήσει και την αυτοκυριαρχία του και το στυλ του μπροστά στην άξεστη χειρονομία που τον περίμενε όταν αμερικανός πρόεδρος του έτεινε το χέρι. Και το κατάφερε με ένα σωστά ζυγισμένο μείγμα συγχρονισμού, ισορροπίας και δύναμης.

https://www.youtube.com/watch?v=TR7zVlqDUGY

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...