202
Το λογότυπο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού | ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / InTimeNews

Παραιτήθηκε (και) ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 19:38
Το λογότυπο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού
|ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / InTimeNews

Παραιτήθηκε (και) ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 19:38

Μια ημέρα μετά την αποχώρηση του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ) και ο διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Πιλαφτσής, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και όπως έγραψε η «Καθημερινή», υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Πιλαφτσής είναι σμήναρχος εν αποστρατεία και, μεταξύ άλλων, συμμετείχε στη διαχείριση προγράμματος στρατιωτικών δορυφόρων Helios-2.

Η παραίτησή του είναι μια άγνωστη ως τώρα παράμετρος στην υπόθεση του ΕΛΔΟ, ο οποίος έμεινε ακέφαλος μόλις έναν μήνα μετά τη σύστασή του.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του την Τετάρτη, ο κ. Κριμιζής διατύπωσε αιχμές για τις επιδιώξεις και τις στοχεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου σε ό,τι αφορά τον ΕΛΔΟ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν δέχθηκε να ηγηθεί ενός οργανισμού οι αρμοδιότητες του οποίου με υπουργικές αποφάσεις ακρωτηριάζονταν συνεχώς, για να μεταφερθούν σε μη ειδικούς, υπαλλήλους του υπουργείου.

Η παραίτηση του κ. Κριμιζή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, που εξαπέλυσαν πυρά κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ευχαρίστησε τον καθηγητή, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «προκαλεί έκπληξη» η ταχύτητα με την οποία ο καθηγητής «πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...