214
O Tζέφρι Πάιατ δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δεν «έχουν μια κίτρινη κάρτα που μπορούν να την τραβήξουν ανά πάσα στιγμή» στα ελληνοτουρκικά | INTIMEnews

Πάιατ: Οι ΗΠΑ δεν νίπτουν τας χείρας τους για τους αξιωματικούς, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 13:15
O Tζέφρι Πάιατ δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δεν «έχουν μια κίτρινη κάρτα που μπορούν να την τραβήξουν ανά πάσα στιγμή» στα ελληνοτουρκικά
|INTIMEnews

Πάιατ: Οι ΗΠΑ δεν νίπτουν τας χείρας τους για τους αξιωματικούς, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 13:15

Με τη φράση «εμείς δεν νίπτουμε τας χείρας μας», ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, διαψεύδει ότι η Ουάσινγκτον είπε στην Αθήνα να τα βρει μόνη της με την Αγκυρα, τηρώντας στάση Πόντιου Πιλάτου (όπως έπραξε το ΝΑΤΟ), στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για τέταρτη εβδομάδα στις τουρκικές φυλακές.

«Δεν νίπτουμε τας χείρας στην υπόθεση αυτή. Το αντίθετο», διαβεβαιώνει σε συνέντευξή του στο News 24/7. Kληθείς ωστόσο να τοποθετηθεί έναντι της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, σημειώνει ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι διαιτητής. Δεν έχουμε μια κίτρινη κάρτα που μπορούμε να τραβήξουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Όσο για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αρνείται να προβεί σε οιαδήποτε πρόβλεψη, λέγοντας ότι δεν είναι μελλοντολόγος.

Για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και με αφορμή την επίσκεψη Κοτζιά στην ΠΓΔΜ, επαναλαμβάνει ότι το παράθυρο ευκαιρίας για λύση στη χρονίζουσα διαφορά της ονομασίας είναι πλέον ανοικτό. Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί το αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων και αυτό εξάλλου εισέπραξε ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Γουες Μίτσελ κατά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αναφέρει ο αμερικανός διπλωμάτης στη συνέντευξή του.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο αμερικανός πρεσβευτής δηλώνει βέβαιος ότι το 2018 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και επιβεβαιώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...