346
Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στα Ηλύσια Πεδία, όταν η Εθνική ομάδα της χώρας πέρασε στον τελικό, την περασμένη Τρίτη | REUTERS/Charles Platiau/File Photo

«Οχυρό» το Παρίσι για την 14η Ιουλίου και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2018, 19:04
Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στα Ηλύσια Πεδία, όταν η Εθνική ομάδα της χώρας πέρασε στον τελικό, την περασμένη Τρίτη
|REUTERS/Charles Platiau/File Photo

«Οχυρό» το Παρίσι για την 14η Ιουλίου και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2018, 19:04

«Aστακός» το Παρίσι από το βράδυ της Παρασκευής έως και την Κυριακή, ενόψει της εθνικής επετείου της Γαλλίας -το Σάββατο- αλλά και του τελικού του Μουντιάλ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Συνολικά 110 χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της Γαλλίας τις επόμενες ώρες, έσπευσε να διευκρινίσει ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Κολόμπ.

Τουλάχιστον 12 χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες θα «οργώνουν» την ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας.

Επί ποδός θα βρίσκονται και τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι σε υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Θα κινητοποιηθούν, επίσης, περίπου 44.000 πυροσβέστες, πρόσθεσε ο Κολόμπ.

Από το βράδυ της Παρασκευής είχαν προγραμματιστεί οι παραδοσιακές εκδηλώσεις για την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης και της πτώσης της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου, όπως σόου πυροτεχνημάτων.

Αυτό το Σαββατοκύριακο σηματοδοτείται όμως και από τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου μεταξύ Γαλλίας- Κροατίας, την Κυριακή, στις 18:00 ώρα Ελλάδας, σε ένα πλαίσιο «τρομοκρατικής απειλής», όπως επισημαίνει η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι γαλλικές αρχές έχουν προβλέψει την αναμετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα από γιγαντοθόνη σε μια ειδικά διαμορφωμένη «ζώνη φιλάθλων» στον Εθνικό Κήπο Σαμπ ντε Μαρ. Ο χώρος είναι ήδη περιφραγμένος και θα οριστούν έξι είσοδοι πρόσβασης, όπου θα εφαρμόζονται μέτρα ασφαλείας. Επιπλέον, «ενισχυμένοι έλεγχοι» θα διεξάγονται σε μια εκτεταμένη περίμετρο.

Στη «ζώνη των φιλάθλων» θα μπορούν να προσέλθουν έως και 90.000 θεατές. Ο Πύργος του Αϊφελ θα παραμείνει κλειστός την Κυριακή για λόγους ασφαλείας, όπως γνωστοποίησε η διεύθυνση του μνημείου.

«Στην περίπτωση νίκης της ομάδας της Γαλλίας, οι πανηγυρισμοί θα συνοδευτούν από μαζικές συγκεντρώσεις από τις οποίες έχουμε πάρει μια πρόγευση μετά τον ημιτελικό», πρόσθεσε η αστυνομική διεύθυνση των Παρισίων. «Εάν η ομάδα μας κερδίσει το Μουντιάλ, θα διασφαλίσουμε ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε μια εκτεταμένη περίμετρο» στο δυτικό Παρίσι.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε επανειλημμένα απειλήσει να αιματοκυλήσει την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποια επίθεση στη Ρωσία. Από τις αρχές του 2015 η Γαλλία έχει μπει πολλάκις στο στόχαστρο τρομοκρατών, με τις γαλλικές αρχές να παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού και την αστυνομική παρουσία σε δημόσιους χώρους και ιστορικά μνημεία να παραμένει αυξημένη.

Ηδη, το κύμα των τζιχαντιστικών επιθέσεων έχει στοιχίσει τη ζωή σε 246 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...