252
Ο Ναδάλ με το κύπελλο του US Open στην αγκαλία - είναι ο τελευταίος μεγάλος τίτλος που έχει λάβει | REUTERS/Andrew Kelly

«Oχι» στο δημοψήφισμα για ανεξάρτητη Καταλονία λέει ο Ναδάλ

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2017, 19:28
Ο Ναδάλ με το κύπελλο του US Open στην αγκαλία - είναι ο τελευταίος μεγάλος τίτλος που έχει λάβει
|REUTERS/Andrew Kelly

«Oχι» στο δημοψήφισμα για ανεξάρτητη Καταλονία λέει ο Ναδάλ

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2017, 19:28

Τώρα που το ζήτημα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας  αρχίζει να «ζεσταίνεται», έχουν αρχίσει να ακούγονται και οι απόψεις επώνυμων Ισπανών που επηρεάζονται από τις εξελίξεις.

Ο πολυνίκης τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ πήρε θέση κατά της διεξαγωγής την 1η Οκτωβρίου του δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση, μιας ψηφοφορίας την οποία επιδιώκουν οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας, αλλά απαγορεύουν οι ισπανικοί θεσμοί.

«Πιστεύω πως η ψηφοφορία δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί επειδή, κατά την άποψή μου, όλοι οφείλουν να σέβονται τους νόμους», δήλωσε ο Ναδάλ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

«Οι νόμοι είναι αυτοί που είναι και δεν μπορούμε να τους αγνοούμε μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να τους αγνοήσουμε. Δεν μπορώ να περάσω ένα κόκκινο φανάρι επειδή αυτό το κόκκινο φανάρι δεν μού φαίνεται σωστό», εξήγησε ακόμη.

Γεννημένος στο Μανακόρ της Μαγιόρκας στις Βαλεαρίδες, ο Ναδάλ είναι μέλος του Real Club de Tenis Barcelona (RCTB), της λέσχης που οργανώνει κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη το τουρνουά ATP 500. Ο πρώτος τενίστας στον κόσμο έχει κερδίσει δέκα φορές το τουρνουά αυτό ενώ το όνομά του έχει δοθεί στο κεντρικό γήπεδό του.

«Αισθάνομαι πολύ κοντά στους Καταλανούς, αλλά αισθάνομαι επίσης πολύ Ισπανός. Δεν φαντάζομαι μια Ισπανία χωρίς την Καταλονία. Δεν θα ήθελα να το δω αυτό», συνέχισε ο Ναδάλ.

«Εκτιμώ πως όλοι μαζί θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης επειδή ενωμένοι είμαστε πιο ισχυροί απ’ ό,τι διαιρεμένοι. Η Ισπανία είναι καλύτερη με την Καταλονία και η Καταλονία είναι καλύτερη με την Ισπανία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...