218
Ο κώστας Δουζίνας σε παλαιότερη παρέμβαση από το βήμα της Βουλής | Menelaos Myrillas / SOOC

Σαιξπηρικό «όχι» από την Επιτροπή Αμυνας στο αίτημα της ΝΔ για τη Βενεζουέλα

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2017, 14:52
Ο κώστας Δουζίνας σε παλαιότερη παρέμβαση από το βήμα της Βουλής
|Menelaos Myrillas / SOOC

Σαιξπηρικό «όχι» από την Επιτροπή Αμυνας στο αίτημα της ΝΔ για τη Βενεζουέλα

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2017, 14:52

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας, απέρριψε το αίτημα της ΝΔ για τη σύγκληση της Επιτροπής με αφορμή τις αιματηρές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι το αίτημα για τη σύγκληση της Επιτροπής είναι μια κίνηση αντιπερισπασμού εκ μέρους της έναντι σε όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Οπως εξήγησε ο κ. Δουζίνας, επικαλούμενος απόσπασμα από κείμενο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η πρωτοβουλία της ΝΔ του θύμισε τα λόγια του Ερρίκου του Δ’ προς τον γιο του στο ομώνυμο δράμα: «Να κάνεις δουλειά σου. Να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένες αντιδικίες. Αν πετύχεις σ’ αυτή την προσπάθεια, μπορείς να εξαφανίσεις τη μνήμη του παρελθόντος».

Πρόσθεσε ότι «η ΝΔ χρησιμοποιεί ξένες ταραχές για να ξεχάσουμε όσα συμβαίνουν εδώ». Είπε ακόμη ότι η ΝΔ δεν έχει ζητήσει τα τελευταία δύο χρόνια ποτέ ξανά τη σύγκληση της Επιτροπής, αλλά το κάνει τώρα για τη Βενεζουέλα.

Διευκρίνισε ακόμη, σε ό,τι αφορά το ουσιαστικό μέρος του ζητήματος, ότι η Επιτροπή  δεν μπορεί να ασχοληθεί με εσωτερικά ζητήματα ξένης χώρας και να πάρει θέση για την μία ή την άλλη πλευρά. Για το τυπικό μέρος, διευκρίνισε ότι η Επιτροπή δεν έχει συνέλθει ποτέ για κάτι ανάλογο, αλλά και ότι ούτε η Ολομέλεια μπορεί να προχωρά σε ψηφίσματα, όπως απαιτεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι δεν υποβιβάζει τα όσα συμβαίνουν στη Βενεζουέλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...