156
Ο υπουργός πλησίασε αλλά δεν ασπάστηκε το Ευαγγέλιο | Υοutube

Oταν ο Αμβρόσιος κάλεσε τον Σκουρλέτη να ασπαστεί το Ευαγγέλιο [video]

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2017, 11:15
Ο υπουργός πλησίασε αλλά δεν ασπάστηκε το Ευαγγέλιο
|Υοutube

Oταν ο Αμβρόσιος κάλεσε τον Σκουρλέτη να ασπαστεί το Ευαγγέλιο [video]

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2017, 11:15

Μία πραγματικά άβολη και αμήχανη στιγμή περίμενε τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου στα Καλάβρυτα για τα θύματα των εκτελέσεων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τη 13η Δεκεμβρίου 1943.

Ο κ. Σκουρλέτης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 74 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. Κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου που τελέστηκε από τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, ο υπουργός κλήθηκε να ασπαστεί το Ιερό Ευαγγέλιο που την μαύρη ημέρα εκείνη βγήκε αλώβητο από την φλεγόμενη Εκκλησία των Καλαβρύτων.

Αφού εξιστόρησε τα γεγονότα των ημερών και πώς διεσώθη το Ευαγγέλιο, ο μητροπολίτης κάλεσε τον υπουργό να πλησιάσει και τον πρέτρεψε να το ασπαστεί. Εκείνος πήγε κοντά δείχνοντας τον ελάχιστο σεβασμό, ωστόσο προτίμησε απλά να ακουμπήσει το χέρι του πάνω στο Ευαγγέλιο, αρνούμενος να το ασπαστεί.

Η άρνηση αυτή δεν έμεινε απαρατήρητη από τον Αμβρόσιο που κάλεσε με νόημα τον υπουργό να κρατήσει τουλάχιστον την ανάμνηση από την επίσκεψή του στο μαρτυρικό τόπο…

Δείτε το βίντεο :

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...