179
O Αλεξάντερ Γκερστ συμπράττει από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τους Kraftwerk στη Στουτγκάρδη | ΥοuTube/ European Space Agency, ESA

Οταν η ηλεκτρονική μουσική συναντά το Διάστημα – στην κυριολεξία

O Αλεξάντερ Γκερστ συμπράττει από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τους Kraftwerk στη Στουτγκάρδη
|ΥοuTube/ European Space Agency, ESA

Οταν η ηλεκτρονική μουσική συναντά το Διάστημα – στην κυριολεξία

Μια απρόσμενη εξέλιξη είχε η συναυλία των Kraftwerk (ιστορικό συγκρότημα, από τα πρωτοποριακά γερμανικά συγκροτήματα ηλεκτρονικής μουσικής ήδη από το τέλος της δεκαετίας του ’60) στη Στουτγκάρδη, στο Jazz Open Festival.

kraftwerk
Στιγμιότυπο από τη συναυλία των Kraftwerk στη Στουτγκάρδη

Ενώ είχε αρχίσει η συναυλία, κατά τις 21:50 (τοπική ώρα) ο γερμανός αστροναύτης Αλεξάντερ Γκερστ συνδέθηκε ζωντανά στην οθόνη, μαζί με τα μέλη του συγκροτήματος.

O Γκερστ βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που κινείται σε τροχιά σε απόσταση 400 χλμ. από τη Γη και έπαιξε ζωντανά μαζί με το ιδρυτικό μέλος των Kraftwerk, Ραλφ Χούτερ, που τον καλωσόρισε λέγοντας «ας δημιουργήσουμε μαζί μουσική του μέλλοντος».

Ο Γκερστ χρησιμοποίησε ένα τάμπλετ εφοδιασμένο με συνθεσάϊζερ, το οποίο μπορούσε να παίζει ακουμπώντας στην επιφάνειά του.

Η επιλογή του κομματιού δεν ήταν τυχαία: πρόκειται για μια εκδοχή του κομματιού των Kraftwerk, «Spacelab» από το άλμπουμ τους Man-Machine.

Οπως είπε και ο ίδιος, ο Διαστημικός Σταθμός ISS (International Space Station) είναι η πραγματοποίηση της Mensch–Maschine (Man–Machine–ανθρωπομηχανή), η πιο πολύπλοκη και ακριβή μηχανή που έχει μέχρι τώρα κατασκευάσει η ανθρωπότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...