245
Mε αγωνία αναμένεται πλέον η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου την Τρίτη | INTIMEnews

Οριστικό (;) Δεν υπάρχει δάσος στο Ελληνικό!

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2017, 16:30
Mε αγωνία αναμένεται πλέον η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου την Τρίτη
|INTIMEnews

Οριστικό (;) Δεν υπάρχει δάσος στο Ελληνικό!

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2017, 16:30

Ενα ακόμη βήμα για την «πολυπόθητη» έναρξη της πολυκαιρισμένης επένδυσης στο Ελληνικό έγινε με την απόφαση της  αρμόδιας επιτροπής της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης που έκανε δεκτή την προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ και της Ελληνικό Α.Ε. κατά προηγούμενης  απόφασης του δασάρχη Πειραιά.

Με την προσφυγή το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και η εταιρεία ζητούσαν τον αποχαρακτηρισμό έκτασης 37 στρεμμάτων η οποία, με απόφαση του δασάρχη, είχε κηρυχθεί ως δασική.

Όπως τελικά αποφάνθηκε η Τεχνική Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων Πειραιά, τα 37 στρέμματα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου δεν αποτελούν δάσος. Η απόφαση ελήφθη  κατά πλειοψηφία, με ψήφους 3-2 καθώς αυτή του προέδρου της επιτροπής μέτρησε ως διπλή.

Την ίδια ώρα ωστόσο, δύο οικολογικά σωματεία -το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και η Οικολογική Συνεργασία- προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μη υπαγωγή του μεγαλύτερου τμήματος της έκτασης στη δασική νομοθεσία!

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δύο σωματεία στρέφονται κατά της συντονιστικής αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, αλλά και του δασάρχη Πειραιά, ως προς την μη υπαγωγή του μεγαλύτερου τμήματος της περιοχής του Ελληνικού στη δασική νομοθεσία και σε σχέση με τη θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής.

Τα σωματεία των οικολόγων υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, μη νόμιμες και ακυρωτέες, καθώς διακόπηκε η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης του δασικού χάρτη της επίμαχης περιοχής (των Δήμων Αργυρούπολης, Βούλας, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Ελληνικού, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά). Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι με τις εν λόγω αποφάσεις παραβιάζεται το άρθρο 24 του Συντάγματος, που προστατεύει, μεταξύ των άλλων, τις δασικές εκτάσεις  (σύμφωνα με το οποίο προκύπτει και η υποχρέωση σύνταξης δασικού χάρτη).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...