759
Συγκέντρωση πολιτών στο Λος Αντζελες υπέρ της υποψηφιότητας της Οπρα για την προεδρία | REUTERS/Patrick T. Fallon

Οπρα Γουίνφρεϊ: «Δεν πάω για πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν είναι στο DNA μου»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 18:17
Συγκέντρωση πολιτών στο Λος Αντζελες υπέρ της υποψηφιότητας της Οπρα για την προεδρία
|REUTERS/Patrick T. Fallon

Οπρα Γουίνφρεϊ: «Δεν πάω για πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν είναι στο DNA μου»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 18:17

Η διάσημη αφροαμερικανή παρουσιάστρια, φορώντας μαύρα και εκείνη στο πλαίσιο της κινητοποίησης των αστέρων της βιομηχανίας του Κινηματογράφου -που εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί με μαύρα ρούχα για να τονίσουν τη σημασία της αποκάλυψης του σκανδάλου- παρέλαβε το βραβείο Σεσίλ Ντε Μιλ, για τη συνολική της παρουσία.

Εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα, δήλωσε τα εξής – τα οποία άγγιξαν πάρα πολλούς, χαρακτηρίζοντας την ομιλία της ως «πύρινη»: «Οι πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με την ενδημική σεξουαλική κακοποίηση στο Χόλιγουντ υπερβαίνουν τον κλάδο της ψυχαγωγίας, επισημαίνοντας ότι το θέμα «ξεπερνάει κάθε πολιτισμό, γεωγραφική περιοχή, φυλή, θρησκεία, πολιτική ή εργασιακό περιβάλλον», τόνισε η Οπρα. Και συνέχισε: «Είναι οι γυναίκες των οποίων τα ονόματα δεν θα μάθουμε ποτέ. Είναι οικιακές βοηθοί, αγρότισσες. Εργάζονται σε εργοστάσια, σε εστιατόρια, βρίσκονται στον ακαδημαϊκό χώρο, στα νοσοκομεία. Είναι μέρος του κόσμου της τεχνολογίας και της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Είναι οι αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι στρατιώτες μας στο στρατό. Θέλω, λοιπόν, όλα τα κορίτσια που μας παρακολουθούν σήμερα να γνωρίζουν ότι μια νέα μέρα είναι στον ορίζοντα. Και όταν αυτή η νέα μέρα ξημερώσει θα είναι εξαιτίας πολλών υπέροχων γυναικών, πολλές από τις οποίες είναι εδώ σήμερα όπως και κάποιοι άνδρες που αγωνίζονται σκληρά για να βεβαιωθούμε ότι κανείς δεν θα ξαναπεί ποτέ ‘me too’…», πρόσθεσε η ίδια.

Επειτα από αυτή τη συγκλονιστική τοποθέτησή της, αμερικανοί πολίτες είπαν απερίφραστα ότι θα την ήθελαν ως πρόεδρο της χώρας τους, ενώ οι φήμες πυροδοτήθηκαν μετά τη δήλωση του συντρόφου της, Στέντμαν Γκρέιχαμ, ότι «η Οπρα θα πρέπει να δοκιμάσει τα νερά της πολιτικής» κι ότι «όλα εναπόκεινται στον λαό».

Από εκείνη τη στιγμή πέρασαν αρκετές ημέρες και στο μεταξύ η συγκεκριμένη επιθυμία πολλών γιγαντώθηκε, ενώ η Οπρα δεν είχε κάνει καμία σχετική δήλωση. Την Πέμπτη, όμως, η Γουίνφρεϊ διέψευσε όλη αυτή την έντονη φημολογία, δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν το έχει στο DNA της».

«Αυτό που χρειάζεσαι είναι μία κούπα, καμπάνια και ένα μπλουζάκι. Πάντοτε ένιωθα ασφαλής και είχα αυτοπεποίθηση στη γνώση τού τι μπορώ να κάνω. Δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Δεν το έχω στο DNA μου», ανέφερε χαρακτηριστικά στο InStyle, όπως έγραψε στον Guardian.

Oprah 2020? “I’ve always felt very secure and confident with myself in knowing what I could do and what I could not. And so it’s not something that interests me. I don’t have the DNA for it,” @Oprah tells @LauraBrown99. “I met with someone the other day who said that they would help me with a campaign. That’s not for me. Gayle—who knows me as well as I know myself practically—has been calling me regularly and texting me things, like a woman in the airport saying, ‘When’s Oprah going to run?’ So Gayle sends me these things, and then she’ll go, ‘I know, I know, I know! It wouldn’t be good for you—it would be good for everyone else.’” Read her full interview at the link in bio. #Oprah

A post shared by instylemagazine (@instylemagazine) on

«Η Γκέιλ (Κινγκ, αδερφική φίλη της) που με ξέρει καλά όπως γνωρίζω εγώ τον εαυτό μου, με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έστελνε μηνύματα του τύπου: μία γυναίκα στο αεροδρόμιο με ρώτησε πότε θα κατέβει η Οπρα στις εκλογές. Μου έστελνε όλα αυτά και μετά έλεγε: ξέρω δεν θα ήταν καλό για σένα, αλλά καλό για όλους τους άλλους. Συνάντησα κάποιον που μου είπε ότι θα με βοηθήσει με την εκστρατεία. Όχι, δεν είναι αυτό για μένα» πρόσθεσε, διαλύοντας όλες τις ελπίδες εκείνων που τη θέλουν ως την επόμενη πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πάντως, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ερωτηθεί σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο -να αντιμετωπίσει, δηλαδή, την Οπρα Γουίνφρεϊ στις εκλογές του 2020, εκείνος είχε αναφέρει: «Την ξέρω, έχει πλάκα. Αλλά θα τη νικήσω».
Οπως δείχνουν τα πράγματα, είναι κάτι που δεν θα μάθουμε ποτέ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...