203
O 33χρονος συλληφθείς την ώρα που οδηγείται στον ανακριτή | Τwitter

Ομερτά για την «κοκαΐνη των Χριστουγέννων»

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2017, 12:55
O 33χρονος συλληφθείς την ώρα που οδηγείται στον ανακριτή
|Τwitter

Ομερτά για την «κοκαΐνη των Χριστουγέννων»

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2017, 12:55

Κουβέντα δεν είπε στον ανακριτή ο 33χρονος Σέρβος που συνελήφθη το Σάββατο μετά από έφοδο της Δίωξης Ναρκωτικών σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα, όπου βρέθηκαν 135 κιλά κοκαΐνης. Η στάση του αυτή φέρεται να υπαγορεύεται από τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος διακίνησης των ναρκωτικών, σε μια άτυπη ομερτά κατά «τα πρότυπα» της μαφίας.

Μετά την τυπική απολογία που έδωσε στον ανακριτή (διαδικασία κατά την οποία δεν απάντησε σε καμία ερώτηση, επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής), ο 33χρονος πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Η γραμμή που τήρησαν οι συνήγοροί του, ήταν ότι ο ρόλος του ήταν περιφερειακός, κάτι που όπως είπαν, θα αποδειχθεί όταν συλληφθεί ο άνθρωπος που νοίκιασε το πολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα, δίνοντας μάλιστα και μεγάλη προκαταβολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος είχε έρθει πριν από μερικές εβδομάδες στην Ελλάδα και διέμενε στο διαμέρισμα το οποίο είχε νοικιαστεί από άλλο αλλοδαπό για τρεις μήνες.

Εκτίμηση των αρχών είναι ότι η κοκαΐνη που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα αποτελεί τμήμα μόνο πολύ μεγαλύτερης ποσότητας που έφερναν στη χώρα μας τα μέλη του κυκλώματος από τη Λατινική Αμερική για να τη διοχετεύσουν στην εγχώρια αγορά.

Οι έρευνες στρέφονται πλέον στον εντοπισμό και σύλληψη του μυστηριώδους Ιβάν, ο οποίος φέρεται να είναι ο οργανωτής του συστήματος  διακίνησης των ναρκωτικών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...